UiOs forskningspris til solfysiker Mats Carlsson

Universitetsstyret for Universitetet i Oslo har tildelt professor Mats Carlsson ved Institutt for teoretisk astrofysikk (ITA) forskningsprisen for 2012.

Professor i solfysikk Mats Carlsson. Bilde: Rob Rutten (2009).

Hvert år tildeler Universitetet i Oslo fire priser til personer eller fagmiljøer som har utmerket seg spesielt innen fire områder: forskning, læringsmiljø, formidling og innovasjon. Forskningsprisen tildeles som en utmerkelse og anerkjennelse for fremragende forskning. Prisvinneren må være nasjonalt ledende på sitt fagfelt, og - såfremt fagfeltet eksisterer i andre land - også være vel anerkjent av ledende utenlandske fagmiljøer.

Årets læringsmiiljørpris går til universitetslektor Cathrine W. Tellefsen, som har hovedfag i astronomi. Hun og Mats Carlsson har forøvrig publisert en artikkel sammen i The Astrophysical Journal. Artikkelen siteres fortsatt hypping og heter Formation of the Solar He II 1640.4 Å Emission Line. av Wahlstrøm, Cathrine & Carlsson, Mats (1994).

Kontaktinfo: Mats Carlsson

Publisert 19. juni 2012 20:00 - Sist endret 30. okt. 2013 10:48