Home

Research

Our research subjects:

Research news

Publications

Outreach

 • stige-2018-indirectcompetition Apparent competition Feb. 2, 2018

  In a study recently published in Ecology we find apparent competition between major zooplankton groups in a large marine ecosystem. Apparent competition is an indirect, negative interaction between two species or species groups mediated by a third species other than their prey.

Titan.uio.no

 • Perlemorsfisken er en dyphavsfisk med en spesiell adferd med tanke på lys. Dette satte forskerne på sporet av en ny øyetype. Dyphavsfisk reagerer på regnvær Jan. 2, 2018 12:12 AM
  Fisk i dypet reagerer på regnvær – selv i Bergen! Denne oppdagelsen føyer seg til en kaskade av oppdagelser knyttet til dyphavsfisk og lys: Alt fra adferd til en ny type øye-celler.
 • torsk, tørrfisk – Alle kan bidra til forsking på havet Dec. 20, 2017 4:27 PM
  Torsken i Barentshavet endrar seg på grunn av fiske og klima. Biolog Anne Maria Eikeset samarbeider med økonomar og samfunnsvitarar for forstå konsekvensane.
 • Løvenes konge-pastisj Kampen om dyretronen Dec. 13, 2017 3:26 PM
  En sibirsteinbukk-hunn vil bare følge den hannen som har vunnet i kamp mot de andre, hos flekkhyenen er det hannene som vier livet sitt til å følge hunnene. Sosialt hierarki i dyreriket er like varierende som dyrene selv.
 • Nils Christian Stenseth Når en art taper terreng, går det mot slutten Dec. 1, 2017 4:12 PM
  Et av de store spørsmålene i biologien helt siden Darwins evolusjonsteori har vært: Hvorfor dør arter ut? I prinsippet skulle de jo tilpasse seg...
  

 

Vacancies

Events

27 Feb.
10:15 AM, Nucleus, Bikuben, The Kristine Bonnevies building
27 Feb.
1:15 PM, Nucleus, Bikuben, The Kristine Bonnevie building

A centre of excellence in Norway 2007–2017

CEES continues as a centre and section at the Department of Biosciences beyond 2017.