Aktuelt innen forskning

• 1_jordensindre_klode-350px Jordens indre sluker verdenshav 5. feb. 2018 12:51

Verdenshavene renner ned i Jordens indre. Vanntapet er enormt.

• Svalbard_felt_Woice1 Atle Jensen får Petromaks-millioner 1. feb. 2018 13:15

Prosjektet Dynamics Of Floating Ice (DOFI) har blitt tildelt 12,8 millioner fra PETROMAKS2-programmet hos Norges Forskningsråd.

Prosjektleder Atle Jensen og forskningsgruppen i mekanikk skal sammen med forskere fra Alaska, Paris, Svalbard og Meteorologisk institutt bruke de neste årene for å finne ut mer om bevelser i is og isfjell og utvikle metoder for å forbedre varsling for å øke sikkerheten ved aktiviteter i Arktis.

Matematisk institutt gratulerer!

• giulian Giulia di Nunno får Toppforsk-millioner 31. jan. 2018 11:53

Toppforsk-prosjektet heter Stochastics for time-space Risk Models (STORM). Prosjektleder professor Giulia di Nunno og forskningsgruppen i stokastisk analyse er med denne tildelingen sikret gode år fremover!

I år går Fellesløftet til ordningen Toppforsk som er en målrettet satsning for å sikre god, langsiktig finansiering av forskningsmiljøer som kan bli internasjonalt ledende på sitt felt. Fellesløftet er et spleiselag mellom universitetene og Norges forskningsråd.

Matematisk institutt gratulerer!

• PDE seminar by Giuseppe Coclite 21. feb. 2018 11:15

Speaker: Giuseppe Coclite (University of Bari)

Title: Nonlinear Peridynamic Models

Abstract: Some materials may naturally form discontinuities such as cracks as a result of scale effects and long range interactions. Peridynamic models such behavior introducing a new nonlocal framework for the basic equations of continuum mechanics. In this lecture we consider a nonlinear peridynamic model and discuss its well-posedness in suitable fractional Sobolev spaces. Those results were obtained in collaboration with S. Dipierro (Milano), F. Maddalena (Bari) and E. Valdinoci (Milano).

• Fredagskollokvium: The Present Future 23. feb. 2018 11:00

Lluis Mas, PhD student, ITA

• photo_scott Disputas: Mark Adam Scott 23. feb. 2018 13:15

MSc Mark Adam Scott ved Institutt for biovitenskap vil forsvare sin avhandling for graden PhD: Mitochondrial survival without oxygen