Aktuelt innen forskning

• hovig Moderne kreftdiagnose skjer på datamaskinen 31. okt. 2017 15:00

Apollon: Eivind Hovig ved IFI har utviklet et helt nytt system som gjør det mulig for kreftforskere over hele verden å analysere og sammenligne DNA-sekvenser. Beregningene er så tunge at de må kjøres på tungregnemaskinen på UiO.

• sjastad2-(1)-507px Hvordan kan en bit av en blykule oppklare en kriminalsak? 10. okt. 2017 15:07

Hva gjør politiet når de bare finner biter av bly på et åsted der det er blitt skutt, ikke hele prosjektiler? Til nå har små blyfragmenter ikke vært til særlig nytte for den tekniske etterforskningen. Men det er i ferd med å endre seg

• foto_yngvevogt_ma4b9803-507.px NFRs formidlingspris til Henrik Svensen 29. sep. 2017 10:48

Forskningsrådets formidlingspris for 2017 ble 28. sept. tildelt Henrik Svensen ved Institutt for geofag og CEED. Han belønnes for lang og trofast formidling om vulkanisme og klimakatastofer og generelt innen det brede fagområdet geologi.

• haferkorn_small Disputas: Hannes Hagen Haferkorn 13. des. 2017 13:15

M.Sc. Hannes Hagen Haferkorn ved Matematisk institutt vil forsvare sin avhandling for graden ph.d.:

The effect of noise in the modelling and the analysis of random systems

• tasoulas_portrait Disputation: Evangelos Tasoulas 14. des. 2017 11:15

M.Sc. Evangelos Tasoulas at the Department of Informatics will be defending his dissertation for the degree of Ph.D:

Towards High Performance Dynamic Cloud Environments

• burdeus Disputation: Jaime Font Burdeus 14. des. 2017 13:15

M.Sc. Jaime Font Burdeus at the Department of Informatics will be defending his dissertation for the degree of Ph.D:

Location of Features as Model Fragments and their Co-Evolution