Publisert 26. nov. 2010 15:37

Miljøforskere ved Kjemisk institutt og ved Tibet universitet i Lhasa skal analysere vannkvaliteten i Tibet. Målet er at Tibet skal få et system for vannovervåking, slik at de kinesiske myndighetene kan lære hva som skal til for å beskytte vannressursene.

Publisert 26. nov. 2010 15:15

inGAP fornyer gassindustrien, skriver Forskningsrådet på sine nettsider. Det nye materialet UiO-66 er laget av kjemikerne ved Universitetet i Oslo (derav navnet) og kan få stor betydning i foredling av naturgass.

Publisert 29. okt. 2010 15:17

Biologi og statsvitenskap er løftet fram som fremragende fag på Universitetet i Oslo for dem som skal gjennomføre master- eller doktorgradsprogram. Det går frem av det tyske rangeringssystemet CHE Excellent Ranking som måler kvaliteten innen en gruppe fag på universiteter i Europa.

Publisert 22. okt. 2010 09:36

Professor Trygve Helgaker ved kjemisk institutt har fått en presitisjefylt tildeling fra Det Europeiske forskningsrådet.

Publisert 16. aug. 2010 10:37

De nanosmå strukturene i sommerfuglvinger har inspirert til ny og bedre optikk i gjenvinningsstasjoner for plast.

Publisert 2. aug. 2010 11:00

Bare èn av ti personer som får akutt hjertestans overlever. En automatisk sprøyte som hjelper ambulansepersonalet å finne blodårene kan øke andelen som overlever.

Publisert 8. juli 2010 13:55

Et ambisiøst samarbeidsprosjekt mellom MN-fakultetet og Grameenphone skal lage løsninger for elektrisitet, kommunikasjon og helse for landsbygden i Bangladesh.

Publisert 7. juli 2010 09:29

Et internasjonalt forskerteam har klart å fremstille det supertunge grunnstoffet 114, med den raskeste produksjonshastigheten hittil. Dette betyr at grunnstoffet er bekreftet og kan få et navn – på russisk.

Publisert 5. juli 2010 13:54

Professor Harald Møllendal ved Kjemisk institutt  fikk den prestisjefylte Mez-Starck-prisen under  det 23. "Austin Symposium on Molecular Structure and Dynamics" forrige måned.

Publisert 14. juni 2010 07:32

- Et nytt bygg for livsvitenskap vil være et strategisk trumfkort for hele Oslo-regionen og Norge, sier rektor Ole Petter Ottersen  i kommentar til at Oslo kommune nå har regulert det siste ubebygde området i Gaustadbekkdalen i Oslo til forskningsformål.

Publisert 7. mai 2010 11:41

Professor Bjørn Jamtveit, leder for Physics of Geological Processes (PGP), er tildelt Fridtjof Nansens belønning for fremragende forskning innen realfag og medisin.

Publisert 15. apr. 2010 10:17

Den norske bioimpedansgruppa ved Fysisk institutt og Medisinsk-teknisk avdeling, Oslo universitetssykehus (Rikshospitalet) markerer seg sterkt internasjonalt.