Informatiker, innovatør og idealist

Et opphold på Stanford University på 90-tallet tente gnisten. Siden har mye handlet om innovasjon for Nils Damm Chistophersen.

portrettbilde

Nylig ble han belønnet for innsatsen med UiOs innovasjonspris.

– Ja, det var veldig hyggelig. Ikke minst fordi en slik pris også handler om framtiden. Jeg er i ferd med å runde 70, og jeg tar dette som en inspirasjon til å fortsette å jobbe med innovasjon. Det er ikke noe jeg heller vil, sier han med et smil der han sitter ved kontorpulten sin i 5. etasje i Ole Johan Dahls hus.

Han var selv sterkt involvert i kampen om å få reist dette bygget som rommer mange av Norges fremste IT-forskere og –studenter.

Christophersen bedyrer at han fortsatt har mye ugjort. Gløden er der og idéene strømmer til ham. Gløden for realfag fikk han tidlig.

– Ja, jeg har vært interessert i realfag så lenge jeg kan huske, ikke minst fikk jeg sansen for fysikk på gymnaset. Jeg ønsket å forstå hvordan ting henger sammen, sier han.

Les hele saken på Titan.uio.no.

Av Gunhild M. Haugnes
Publisert 30. sep. 2016 09:20