Skaper fortellinger av matematikk

Roger Antonsen er aktuell som Aftenpostens nye matematikkspaltist og vil gjenopplive fascinasjonen for faget som mange synes er vanskelig. Antonsen nekter å godta en slik merkelapp.

portrettbilde

Roger Antonsen.

– Undervisning er å forvalte studentenes liv. Hvis du skal holde to ganger 45 minutter for 200 studenter, er det 300 timer med liv totalt. Det er ansvaret som ligger på mine skuldre. Derfor er jeg forpliktet til å gjøre det bra.

Roger Antonsen er tydelig bevisst sitt ansvar som foreleser. I forrige kursevaluering av faget INF1080 vurderte studentene kvaliteten på forelesningene hans til «særdeles bra». Det krever en god porsjon engasjement.

– Forelesningene må ha energi og engasjement. Man må vise sin egen entusiasme for faget.

– Det handler om empati og respekt for studentene som hører på. Du ville vel ikke hatt en gitarkonsert med en ustemt gitar? Det hadde ikke vært godt å høre på. Det er også et spørsmål om stolthet i håndverket. Når jeg gjør noe, liker jeg å gjøre det bra, sier Antonsen.

Les hele saken på Titan.uio.no

Publisert 18. mars 2016 11:12 - Sist endret 18. mars 2016 11:14