- Syklotronen er vår helt!

Sunniva Siem har sammen med sine forskerkompanjonger kapret ideprisen! De har utviklet en mer effektiv og miljøvennlig måte å produsere astat, verden sjeldneste grunnstoff. Astat har nemlig egenskaper som kan gjøre stoffet til et viktig våpen i fremtidig kreftbehandling.

person foran bygning

Sunniva Siem. Foto: Espen Haakstad/UiO.

Hva er du aktuell med?

– Noen av oss fysikere og kjemikere her på UiO hadde en ide. En ide under navnet «En strålekilde for bedre kreftbehandling». Og for den vant vi ideprisen til Inven2! Vi var en av 3 prosjekter som fikk 50.000 kroner hver. Og attpåtil vant vi Folkets idépris og fikk 50 00 kr til! Full pott.

Fortell om ideen.

- Vi har veldig tro på den! Den er et samarbeid mellom oss fysikere på syklotronlabben, kjemikere som Bernt Schoultz og Eirik Malinen, som jobber med medisinsk fysikk . Det er veldig tverrfaglig.

Les hele saken på Titan.uio.no.

Av Espen Haakstad
Publisert 26. mai 2016 17:08 - Sist endret 23. juni 2016 13:05