print logo

Aktuelt

På sykkel med fantastisk utsikt mot Cordillera del Paine fra veien ved Lake Pehoé. Merk de høyeste fjelltoppene til høyre i bildet som har en stor innfelling av hvit granitt. Foto: Galland/Sassier
Publisert 27. mar. 2015 12:06

Geoforskerne Olivier Galland og Caroline Sassier beskriver geotrail høydepunkt fra sin tur Andean Geotrail i den siste versjonen av Geo ExPro. På turen besøkte de (på sykkel) nasjonalparken The Torres del Paine i Patagonia, Chile.

Désirée Treichler. Foto: Privat
Publisert 10. mar. 2015 09:17

Glasiologer og andre forskere og studenter fra hele verden møttes i Kathmandu i Nepal første uke i mars 2015 på International Symposium on Glaciology in High Mountain Asia. PhD student Désirée Treichler fra Institutt for geofag deltok på det faglige programmet, og fikk pris for beste studentforedrag om hydrologiske konsekvenser av endringer i bremasse i høyfjells Asia.

Portrettbilde
Publisert 25. feb. 2015 15:26

Fakultetet har fått innvilget 5,5 millioner kroner til arbeidet med kjønnsbalanse og likestilling.

Toffenprisen 2015 tildeles Henrik Svensen av Tom Bugge, President Norges Geologiske Forening (Foto: Trond Torsvik, CEED)
Publisert 12. jan. 2015 16:36

Geolog og seniorforsker Henrik Svensen ved Senter for Jordens Utvikling og Dynamikk (CEED), og Institutt for geofag, Universitetet i Oslo, er tildelt Toffenprisen for fremragende bidrag til popularisering av geologifaget. Prisen ble tildelt på Vinterkonferansen, 12. januar 2015, av Norsk Geologisk Forening.

Lena Tallaksen skal lede et av de nye endringsmiljøene. Her presenterer hun prosjektet Latice.
Publisert 8. des. 2014 16:42

Institutt for geofag skal lede to av de fem nylig oppnevnte endringsmiljøene ved MN fakultetet. Professor Bjørn Jamtveit skal lede et endringsmiljø EarthFlows, og professor Lena Tallaksen skal lede prosjektet LATICE (Land-Atmosphere Interactions in Cold Environments).