print logo

Publisert 27. apr. 2015 17:24

Vi gratulerer Bjørn Jamtveit ved Institutt for geofag som har blitt tildelt ERC AdG-stipend for prosjektet «DIME: Disequilibirum metamorphism of stressed lithosphere». Institutt for geofag har nå tre ERC AdG-prosjekter, og MN-fakultetet har totalt 17 ERC-prosjekter fordelt på de tre kategoriene.

Studenter i geofag i møte med Blåisen i 2005.  Finse. Foto: Institutt for geofag
Publisert 17. apr. 2015 11:15

Forskere fra UiO, i samarbeid med forskere fra Bergen, Tromsø og UNIS, har fått bevilget 19,5 millioner kroner fra Norsk Forskningsråd (NFR) for en ny forskerskole på “Changing climates in the coupled earth system” (CHESS).

På sykkel med fantastisk utsikt mot Cordillera del Paine fra veien ved Lake Pehoé. Merk de høyeste fjelltoppene til høyre i bildet som har en stor innfelling av hvit granitt. Foto: Galland/Sassier
Publisert 27. mar. 2015 12:06

Geoforskerne Olivier Galland og Caroline Sassier beskriver geotrail høydepunkt fra sin tur Andean Geotrail i den siste versjonen av Geo ExPro. På turen besøkte de (på sykkel) nasjonalparken The Torres del Paine i Patagonia, Chile.

Désirée Treichler. Foto: Privat
Publisert 10. mar. 2015 09:17

Glasiologer og andre forskere og studenter fra hele verden møttes i Kathmandu i Nepal første uke i mars 2015 på International Symposium on Glaciology in High Mountain Asia. PhD student Désirée Treichler fra Institutt for geofag deltok på det faglige programmet, og fikk pris for beste studentforedrag om hydrologiske konsekvenser av endringer i bremasse i høyfjells Asia.

Portrettbilde
Publisert 25. feb. 2015 15:26

Fakultetet har fått innvilget 5,5 millioner kroner til arbeidet med kjønnsbalanse og likestilling.