Forskerprofiler

Anne Hope Jahren elsker trær. Hun synes vi bør respektere dem mer. De har slitt hardt for å bli til. Her ved et av trærne foran hennes nye arbeidsplass på UiO. Foto: Gunhild M. Haugnes
Publisert 10. okt. 2016 16:15

Hun er en prisvinnende forsker innen plantegeologi, bestselger-forfatter med boka "Lab-Girl" og kåret av Time Magazine til en av verdens 100 mest innflytelsesrike mennesker. Nå skal Anne Hope Jahren bygge opp en helt ny lab ved CEED/UiO.

Jorda er full av mysterier. Trond H. Torsvik tar blant annet i bruk matematikk og programmering i håp om å forstå mer av planeten vi alle lever på. Foto: Gunhild M. Haugnes/UiO
Publisert 25. apr. 2016 19:02

Trond H. Torsvik er tildelt Arthur Holmes Medal Honorary Membership av European Geosciences Union i 2016. Dette er regnet som den høyeste utmerkelsen innenfor geologi og faste jords fysikk. Torsvik er den første nordmannen som får prisen.

Henrik Svensen utenfor Zeb-bygningen på UiO, hvor han jobber til daglig som forsker og gruppeleder i CEED (Senter for Jordens utvikling og dynamikk). Foto: Espen Haakstad/UiO
Publisert 26. jan. 2016 16:21

Henrik Svensen er geolog og svært glad i steiner. Han både skriver dem inn i egne bøker og dumper borti dem på fritiden. Denne uken vil han også slå et slag for fakultetets nye formidlere! Det har vært forelesningsstart ved MNKOM, ett av Svensens store hjertebarn.

portrettbilde
Publisert 30. okt. 2015 11:27

Lena Tallaksen slapper best av når hun en solrik dag fisker eller ser utover havet fra hytta på en holme utenfor Mandal. Også på jobb handler det meste om vann og vær – men da om ferskvann og klimaendringer.

Publisert 8. mai 2015 08:45

Nylig fikk Bjørn Jamtveit beskjed om at han har fått ERC Advanced Grant. Dermed er det tre innehavere av det prestisjetunge EU-stipendet ved Institutt for geofag. Det er på linje med Oxford og bedre enn Cambridge.

Publisert 26. feb. 2015 11:40

Året er 1988. Entusiastiske forskere har vulkanshow i en søvnig fransk landsby. En ti år gammel gutt blir hekta. I dag drømmer Olivier Galland om å løse det store mysteriet om magmaens indre liv under jordoverflaten.

Publisert 23. apr. 2014 09:30

Hun ble tidlig fascinert av elefanter og vulkaner og bestemte seg allerede som jentunge for å bli naturforsker. Nå har Stephanie Werner hele universet som arbeidsfelt og drømmer om å finne et nytt solsystem.