print logo

Aktuelle saker

• desiree-250 Pris for foredrag på IGS-2015 til geoviter 10. mar. 2015 09:17

Glasiologer og andre forskere og studenter fra hele verden møttes i Kathmandu i Nepal første uke i mars 2015 på International Symposium on Glaciology in High Mountain Asia. PhD student Désirée Treichler fra Institutt for geofag deltok på det faglige programmet, og fikk pris for beste studentforedrag om hydrologiske konsekvenser av endringer i bremasse i høyfjells Asia.

• edgeoya-fieldwork-250 Trias Nord, feltkampanje Edgeøya og utover 6. feb. 2015 14:42

Eit team på 11 geologar drog ut frå Longyearbyen i august 2014. Deira mål var Egdeøya i øygruppa Svalbard. Målet var å undersøkja ulike geologiske forhold i området. Teamet inkluderte ein nyleg tilsatt PhD og ein postdoc knytta til Trias Nord prosjektet. I tillegg var det med fleire meir erfarne vitenskapelig ansatte og samarbeidande partnarar frå so langt borte frå som Italia og USA. Oppgåvene til laget var fleire.

• toffenprisen_henrik_svensen3 Toffenprisen 2015 til seniorforsker Henrik Svensen, CEED og Institutt for geofag 12. jan. 2015 16:36

Geolog og seniorforsker Henrik Svensen ved Senter for Jordens Utvikling og Dynamikk (CEED), og Institutt for geofag, Universitetet i Oslo, er tildelt Toffenprisen for fremragende bidrag til popularisering av geologifaget. Prisen ble tildelt på Vinterkonferansen, 12. januar 2015, av Norsk Geologisk Forening.

• latice EarthFlows og LATICE er nye endringsmiljøer ved MN-fakultetet 8. des. 2014 16:42

Institutt for geofag skal lede to av de fem nylig oppnevnte endringsmiljøene ved MN fakultetet. Professor Bjørn Jamtveit skal lede et endringsmiljø EarthFlows, og professor Lena Tallaksen skal lede prosjektet LATICE (Land-Atmosphere Interactions in Cold Environments).