print logo

Aktuelle saker

• edgeoya-fieldwork-250 Trias Nord, feltkampanje Edgeøya og utover 6. feb. 2015 14:42

Eit team på 11 geologar drog ut frå Longyearbyen i august 2014. Deira mål var Egdeøya i øygruppa Svalbard. Målet var å undersøkja ulike geologiske forhold i området. Teamet inkluderte ein nyleg tilsatt PhD og ein postdoc knytta til Trias Nord prosjektet. I tillegg var det med fleire meir erfarne vitenskapelig ansatte og samarbeidande partnarar frå so langt borte frå som Italia og USA. Oppgåvene til laget var fleire.

• toffenprisen_henrik_svensen3 Toffenprisen 2015 til seniorforsker Henrik Svensen, CEED og Institutt for geofag 12. jan. 2015 16:36

Geolog og seniorforsker Henrik Svensen ved Senter for Jordens Utvikling og Dynamikk (CEED), og Institutt for geofag, Universitetet i Oslo, er tildelt Toffenprisen for fremragende bidrag til popularisering av geologifaget. Prisen ble tildelt på Vinterkonferansen, 12. januar 2015, av Norsk Geologisk Forening.

• latice EarthFlows og LATICE er nye endringsmiljøer ved MN-fakultetet 8. des. 2014 16:42

Institutt for geofag skal lede to av de fem nylig oppnevnte endringsmiljøene ved MN fakultetet. Professor Bjørn Jamtveit skal lede et endringsmiljø EarthFlows, og professor Lena Tallaksen skal lede prosjektet LATICE (Land-Atmosphere Interactions in Cold Environments).

• picture Hydrolog hedret med diplom og Leonardo forelesning 28. nov. 2014 19:00

Tidligere i november holdt professor i hydrologi Lena M. Tallaksen en invitert "Leonardo Lecture" forelesning på konferansen HYPER-Droughs 2014 i regi av European Geosciences Union (EGU). Med en invitert forelesning hedres forskere for sin forskning innen hydrologi. I tillegg mottar forskeren et diplom.