print logo

Aktuelt

Aktuelle saker

 • ceed-apning-okt-lite Offisiell åpning for CEED i nye lokaler 24. okt. 2014 13:07

  Senter for Jordens utvikling og dynamikk (CEED) hadde sin offisielle åpning av senterets nye lokaler i ZEB bygningen den 21. oktober. Åpningen ble gjort av senterleder professor Trond H. Torsvik. CEED og inviterte gjester kunne feire med champagne og kake at senteret nå er på plass i egne lokaler.

 • joh2_austfonna-3 Framkomiteens Belønning for Polarforskning til professor Jon Ove Methlie Hagen, Institutt for geofag 13. okt. 2014 11:37

  Professor Jon Ove Methlie Hagen ved Universitetet i Oslo, Institutt for geofag fikk Framkomiteens Nansenbelønning for 2014. Hagen som er glasiolog har forska på isbreer i en årrekke, og har gjennom sin forskning vært med på å gi meget viktige bidrag til å forstå hvordan breer og isdekker vil repsondere på framtidige klimaendringer. Prisen ble delt ut i Vitenskapsakademiet, 10. oktober.

 • finseartikkel-foto2-660 Med naturen som studieobjekt - Geostudentene på Finse; grunnfjell, isbreer og arktisk klima 30. sep. 2014 11:00

  Turen gikk vestover for de nye bachelorstudentene på Geofag: geologi, geofysikk og geografi etter studiestart i august 2014. På Finse ventet det landskap formet både av dagens kalde fjellklima, men også av prosesser langt tilbake i den geologiske historien. For flere av studentene var dette deres aller første felttur.

 • customlogo Seismiologisk undersøkelser av Barentshavet sommeren 2014 12. sep. 2014 12:53

  Denne sommeren i juli og august hadde flere geofysikere en interessant sommerjobb i Arktis. Forskere fra flere forskningsinstitusjoner deltok i et tokt på forskningsskipet Haakon Mosby over flere uker for å kartlegge den geologiske strukturen i jordoverflaten under Barentshavet. I undersøkelsen deltok forskerne Alexander Minakov og Nina Lebedeva-Ivanova fra Senter for Jordens utvikling og dynamikk, UiO.

Arrangementer