Aktuelle saker

Mjøsa er Norges største innsjø og ligger i Akershus, Oppland og Hedmark. Her sees Helgøya, den største øya i Mjøsa, og den største i et innlandsvann i Norge. Den kambrosiluriske berggrunnen i Mjøsområdet er foldet i små og store folder og danner det karakteristiske bølgede vakre landskapet. Foto: Gunnar Klingwall (2014)
Publisert 30. nov. 2017 15:35

En nylig lansert praktbok formidler den geologiske historien bak det vakre og fruktbare landskapet rundt Mjøsa. Dette kan bli årets julegave til alle geologer, slekt, venner og ikke minst til «Æille som har et syskenbån på Gjøvik».

Sommeren 2018 inviterer forskerne i samrbeid med DNT til skogjakt. Hvor mye beveger skoggrensene seg oppover. På fotoet fra venstre: Roger A. E. Bareksten (DNT), Oddvin Lund (DNT), Anders Bryn (NHM), Mette Øinæs Habberstad (DNT), Peter Horvath (NHM) og Inger Kristine Volden (NHM). Foto: Harald Brattli
Publisert 20. nov. 2017 10:50

Skogene i Norge beveger seg stadig høyere oppover. Med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB skal hele Norge nå få være med å forske på  tregrenser. Prosjektet åpner for deltagelse sommeren 2018, og konkurranse med flotte premier. Bli med på skogjakt!

Professor i miljøgeologi Elisabeth Alve (t.h) mottar delt pris som Årets foreleser av Geofaglig Fagutvalg ved leder Christoffer Kolbeinsen Surdal og Christina Eide. Foto: GKT/UiO
Publisert 31. okt. 2017 15:42

Årets forelesere ved Institutt for geofag er nå på tampen av oktober kåret av geo-studentene. I år ble prisen delt, og gikk til professor Elisabeth Alve og førsteamanunensis Henrik Friis/NHM. Prisen deles ut av Geofaglig Fagutvalg (GFU).

Publisert 23. okt. 2017 12:21

Konferansen Geofaredagen 2017, som går over to dager - 19.-20. oktober, er et arrangement i samarbeid mellom flere; universitet, instituttsektoren, såvel som flere arbeidsgivere innen geofarer. Konferansen samler studenter og folk for oppdatering på forskning på området. Spesielt gledelig var det at årets konferanse tiltrakk mange studenter.

Sarah Incel. Foto: Privat
Publisert 18. okt. 2017 11:44

Den tyske forskeren Sarah Incel er tildelt et postdoc stipend i Feodor Lynen Research Fellowship programmet fra Alexander von Humboldt-Foundation. Incel vil bli tilknyttet Seksjon for geologiske prosessers fysikk (GEO-PGP), Institutt for geofag.