Aktuelle saker

Institutt for geofag har to nye bachelorprogram. Programmet Geofag: geologi, geofysikk og geografi tar ikkje opp nye studentar.
Publisert 30. jan. 2017 14:28

Dei to nye bachelorprogramma ved Institutt for geofag; Geofysikk og klima og Geologi og geografi har fått fine rekrutteringsfilmar. Det er fyrste gong geostudiene ved UiO er fanga på slike filmar, og du kan sjå filmane her.

Alexander Minakov viser stolt frem Reuschmedaljen 2017 som han fikk under Vinterkonferansen i Oslo, 9-11.01.2017. Foto: Ann Mari Husås / NGF
Publisert 12. jan. 2017 20:25

Alexander Minakov ble tidligere denne uken tildelt Reuschmedaljen 2017 av Norsk Geologisk Forening for sitt viktige forskningsarbeid om kontinentalmarginer i Polhavet.

Bildet viser overlapp av satellittfoto av bremassivet Pamirs (Tadsjikistan / Kirgisistan). Foto: Winsvold m.fl.
Publisert 16. des. 2016 23:26

American Geophysical Union hadde nylig sin store årlige høstkongress i San Francisco. Her deltok stipendiat Solveig Havstad Winsvold, Institutt for geofag. Hun presenterte her en ny måte å måle breer, nå nevnt i en artikkel av NASA SCIENCE.

De heldige unge forskertalentene under en markering ved MN-fakultetet den 14. desember 2016. Morgan Jones lengst til høyre i bildet *. Foto: Carmen Gaina
Publisert 15. des. 2016 12:49

Morgan Jones fra Institutt for geofag og CEED er blant de heldige som fikk tildelt prosjektstøtte nå i desember fra NFR i klassen "Unge forskertalenter" ved Det matematisk-naturvitenskaplige fakultet. Prosjektet handler om vulkaner og påvirkning på klima i Jordens fortid.

Land-ATmosphere Interactions in Cold Environments - LATICE. Photo: Anders Bryn, NHM
Publisert Dec. 2, 2016 11:44 AM

Presentations from the LATICE network seminar at The Natural History Museum (UiO) in Oslo 9/10 November 2016.