Aktuelle saker

Sarah Incel. Foto: Privat
Publisert 18. okt. 2017 11:44

Den tyske forskeren Sarah Incel er tildelt et postdoc stipend i Feodor Lynen Research Fellowship programmet fra Alexander von Humboldt-Foundation. Incel vil bli tilknyttet Seksjon for geologiske prosessers fysikk (GEO-PGP), Institutt for geofag.

En stolt prisvinner Jan Inge Faleide (t.v,) med rektor ved UiO, Svein Stølen, etter prisutdelingen på DNVA. Foto: Carmen Gaina/CEED.
Publisert 12. okt. 2017 12:02

Professor Jan Inge Faleide, Institutt for geofag og CEED får Framkomiteens belønning for polarforskning for 2017. Prisen ble i år delt med Elin Darelius/UiB. Faleide er geolog/geofysiker og har bidratt særlig mot marin geofysikk og petroleumsforskning, men også i annen forskningsaktivitet i tilknytning til Polarområdene og norsk kontinentalsokkel forøvrig. Prisen ble tildelt på minneseminaret til Fridtjof Nansen på Vitenskapsakademiet den 10. oktober.

Stephanie Werner, Førsteamanuensis ved Institutt for geofag og Senter for Jordens utvikling og dynamikk. Foto: Privat
Publisert 5. okt. 2017 15:20

Stephanie Werner er nettopp valgt inn som nytt medlem i ESA arbeidsgruppen Solar System and Exploration Working Group (SSEWG).

Snorklipping: I dag ble det nye undervisningsrommet Mellomrommet formelt åpnet av instituttleder Brit Lisa Skjelkvåle. En av de som har arbeidet mye med å følge opp byggearbeidene; Thor A. Thorsen  følger spent med. Foto: GEO/Gunn Kristin Tjoflot
Publisert 28. sep. 2017 16:25

I dag kunne instituttleder Brit Lisa Skjelkvåle formelt åpne det nye undervisningsrommet ved auditorium 1 og 2 i Geologibygningen. Med dette nye rommet får instituttet sin egen fløy med tre store undervisningsrom like ved hverandre.

Publisert 26. sep. 2017 10:51

Trude Storelvmo, nylig tilsatt førsteamanuensis i meteorologi ved Institutt for geofag får ERC Starting Grant frå European Research Council for prosjektet Mixed-phase clouds and climate (MC2). Hun er en av seks norske unge forskere som får denne prestisjetunge støtten i årets tildeling fra EU.