Aktuelle saker

Professor Andreas Max Kääb vil bidra som 'Lead Author' i arbeidet med et av kapitlene i en kommende rapport om klimaendringer i hav og kryosfæren fra FNs klimapanel. Foto: Ola Sæther/Uniforum/UiO
Publisert 18. aug. 2017 15:25

FNs klimapanel har nylig offenliggjort forfatterpanelene for arbeidet med den kommende Special Report on the Ocean and Cryosphere in a Changing Climate. Fra UiO vil professor i geomatikk Andreas Max Kääb være med i forfatterpanelet for et av kapitlene i rapporten.

De to artiklene utforsker geologiske forhold på havbunnen. En fra Møre-bassenget, og den andre fra havbunnen utenfor Skottland. Bilde: Google Earth
Publisert 30. juni 2017 13:45

Sigurd Kjoberg og Syahreza Saidina Angkasa ble ferdige med MSc i Geosciences i 2016. De to er nå førsteforfattere av artikler i tidsskriftet Interpretation, artikler basert på arbeidet de gjorde i sine masteroppgaver.

Feltarbeid er viktig innenfor geofag, her er studenter på vei innover mot Hardangerjøkulen (Middalsbreen), Finse for å se isbreens krefter som former landskapet. Foto: Institutt for geofag
Publisert 9. juni 2017 11:18

Er du lærer på VGS eller kjenner du noen som underviser i geofag på VGS? Studieåret 2017/18 tilbyr Institutt for geofag, UiO et etter- og videreutdannings emne for lærere – Feltarbeid i geotop (GEO2910V). Emnet kan tas som videreutdanning med 15 studiepoeng på bachelor nivå eller som etterutdanning. Søknadsfristen var 1. august.

Ivar Sigmund Angell Isaksen var professor ved Institutt for geofag, UiO og var også tilknyttet CICERO. Foto: Privat
Publisert 2. juni 2017 15:05

Professor i meteorologi Ivar Sigmund Angell Isaksen ved Institutt for geofag, Universitetet i Oslo, gikk bort etter en tids sykdom den 16. mai 2017. Isaksen var professor ved Instituttet fra 1981, og senere professor emeritus. Hans fagfelt var atmosfærekjemi der han var en internasjonalt kjent forsker og sentral for å bygge opp dette forskningsområdet.

Holmekollstafetten 2017. Geo-laget er fra fremste rad fra venstre; Thor, Pavel, Michael, Siri, Sara, Thomas. Bakerst fra venstre; Mufak, Nooraiepour, Lars Jonas, Arve og Terje. Andre som var med, men som ikke er på bildet er Karl Johan og Hao. Foto: Karl Johan U. Bakken
Publisert 15. mai 2017 14:15

Også i år stilte ansatte på Institutt for geofag med et sprekt lag på Holmenkollstafetten. Og også i år ble det en bra sluttid for laget på 13 ansatte.