Aktuelle saker

Feltarbeid er viktig innenfor geofag, her er studenter på vei innover mot Hardangerjøkulen (Middalsbreen), Finse for å se isbreens krefter som former landskapet. Foto: Institutt for geofag
Publisert 9. juni 2017 11:18

Er du lærer på VGS eller kjenner du noen som underviser i geofag på VGS? Studieåret 2017/18 tilbyr Institutt for geofag, UiO et etter- og videreutdannings emne for lærere – Feltarbeid i geotop (GEO2910V). Emnet kan tas som videreutdanning med 15 studiepoeng på bachelor nivå eller som etterutdanning. Søknadsfristen er 1. august.

Ivar Sigmund Angell Isaksen var professor ved Institutt for geofag, UiO og var også tilknyttet CICERO. Foto: Privat
Publisert 2. juni 2017 15:05

Professor i meteorologi Ivar Sigmund Angell Isaksen ved Institutt for geofag, Universitetet i Oslo, gikk bort etter en tids sykdom den 16. mai 2017. Isaksen var professor ved Instituttet fra 1981, og senere professor emeritus. Hans fagfelt var atmosfærekjemi der han var en internasjonalt kjent forsker og sentral for å bygge opp dette forskningsområdet.

Holmekollstafetten 2017. Geo-laget er fra fremste rad fra venstre; Thor, Pavel, Michael, Siri, Sara, Thomas. Bakerst fra venstre; Mufak, Nooraiepour, Lars Jonas, Arve og Terje. Andre som var med, men som ikke er på bildet er Karl Johan og Hao. Foto: Karl Johan U. Bakken
Publisert 15. mai 2017 14:15

Også i år stilte ansatte på Institutt for geofag med et sprekt lag på Holmenkollstafetten. Og også i år ble det en bra sluttid for laget på 13 ansatte.

På fremsiden: UiO forskernes dronefoto av permafrost på coveret til Nature Climate Change, mai 2017. Lenke til tidskriftet.
Publisert 10. mai 2017 15:00

Flyfoto tatt ved hjelp av droner er av uvurderlig nytte for å dokumentere endringer på bakken for forskere ved Institutt for geofag. Deres dronefoto av tinende permafrost i Nord-Norge vekker oppsikt, og i maiutgaven av Nature Climate Change er et av deres foto valgt ut som coverfoto.

DNVAs årsmøte: Professor Trond H. Torsvik får diplom og utmerkelsen Fridtjof Nansens belønning av professor Øyvind Østerud, Nansenfondet. Foto: Thomas B. Eckhoff/Det Norske Videnskaps-Akademi
Publisert 10. mai 2017 13:58

Den 3. mai avholdt Det Norske Videnskaps-Akademi sitt årsmøte. Flere priser ble utdelt ma Fridtjof Nansens belønning for fremragende forskning, og flere ble utnevnt som nye Akademi-medlemmer. To utmerkelser gikk til CEED denne dagen.