Årets GEO-forelesere - 2017

Årets forelesere ved Institutt for geofag er nå på tampen av oktober kåret av geo-studentene. I år ble prisen delt, og gikk til professor Elisabeth Alve og førsteamanunensis Henrik Friis/NHM. Prisen deles ut av Geofaglig Fagutvalg (GFU).

Professor i miljøgeologi Elisabeth Alve (t.h) mottar delt pris som Årets foreleser av Geofaglig Fagutvalg ved leder Christoffer Kolbeinsen Surdal og Christina Eide. Foto: GKT/UiO

Det var to heldige forelesere som fikk tildelt en delt pris som årets beste forelesere for 2017. Prisen er velfortjent.

I begrunnelsen for tildelingene fra Geofaglig fagutvalg fremhever studentene mellom annet at prismottager evner å være strukturert, er glødende engasjert i emnet de underviser, og at de deltar i øvelsestimer og eller grupper.

Begrunnelse tildeling: Elisabeth Alve

"Elisabeth Alve er strukturert, hun evner å forklare emner som egentlig er terminologisk utfordrende og vanskelig å forstå, på en animativ og triviell måte. Hun er ekstremt faglig dyktig, men fremstår likevel tålmodig og overbærende med studentene sine.

Det ble også satt pris på at hun personlig deltok på øvelsestimene i faget GEL2120 og møtte alltid opp med et yrende engasjement og et bredt smil."

Elisabeth Alve er professor i miljøgeologi, Institutt for geofag.

Begrunnelse tildeling: Henrik Friis

"Henrik Friis er engasjert og strukturert og sørget i sin tid som foreleser i GEL2110 (mineralogi) for å skape interesse for sitt fagområde blant mange av sine studenter. Han gikk lengre enn de fleste forelesere blant annet med å delta på alle øvelsene i faget, noe vi som studenter satte veldig stor pris på. Dette gjorde igjen avstanden mellom foreleser og student mindre som igjen senket terskelen for dumme spørsmål.

Alt i alt fikk Henrik Friis et av de vanskeligste fagene innenfor geologi og geofysikk retningen til å virke litt mer overkommelig og morsomt."

Henrik Friis er førsteamanuensis i mineralogi, Naturhistorisk museum.

Førsteamanuensis ved NHM - Henrik Friis (t.h) mottar delt pris som Årets foreleser av Geofaglig Fagutvalg ved leder Christoffer Kolbeinsen Surdal. Foto: Hans Arne Nakrem/NHM

Institutt for geofag gratulerer årets prisvinnere!

Om årets beste foreleser prisen - Institutt for geofag

Det er tradisjon å tildele årets foreleser pris fra Geofaglig fagutvalg ved Institutt for geofag. Prisen går til en eller flere forelesere som underviser lokalt ved Institutt for geofag, i et emne som undervises enten vår eller høstsemesteret. Prisen har ikke blitt delt ut hvert år.

Fjorårets pris (2016) gikk til postdoc Kjetil Indrevær, Institutt for geofag.

Et flott diplom følger med prisen som årets foreleser + hederlig omtale. Bildet under viser Alves diplom som delt årets foreleser 2017. Foto: GKT/UiO

Publisert 31. okt. 2017 15:42 - Sist endret 3. nov. 2017 09:08