2018

Osebergfunnet i Tønsberg er regnet for et av de mest praktfulle gravfunnene fra vikingtiden i Norge. Osebergskipet er trolig bygget i 824. Et nytt UiO-prosjekt vil undersøke klimatiske forhold som kan ha påvirket vikingene. Foto: Kirstin Krüger/UiO
Publisert 8. feb. 2018 14:31

Nylig ble årets tildelinger av FRIPRO Toppforsk midler fra NFR gjort kjent. En av de heldige er professor Kirstin Krüger fra Institutt for geofag. Hun skal lede et prosjekt om vulkanutbrudd og påvirkning på klimaet, og hva dette kan ha betydd for vikingene.

Læringsmiljøsenteret i ZEB-bygget, Episenteret vart 1. februar formelt opna av Solveig Kristiansen (til venstre). Med dette får studentar på geo, farmasi og musikkvitskap eit læringsmiljøsenter. Foto: GK. Tjoflot/GEO
Publisert 1. feb. 2018 13:40

Det nye læringsmiljøsenteret for studentar i geofag, farmasi og musikkvitskap vart i dag formelt opna av Solveig Kristiansen, prodekan studier ved MN-fakultetet. Med dette får studentane heilt nye flotte lokaler med lesesalsplassar, kollokvierom, og framføre alt ein plass å møtast.

Sigmund (lengst til høyre) presenterer poster til ukjent konferansedeltaker på Vinterkonferansen i København - 33rd Nordic Geological Winter Meeting, 11.1.2018. Foto: Studentene - Voll/Aanvik/Rian.
Publisert 26. jan. 2018 15:38

Nylig var fire studenter på 33rd Nordic Geological Winter Meeting i København for å presentere kartleggingsoppgaver som de hadde gjort våren 2017 i bachelorstudiene i geologi og geofysikk. De deltok med posterpresentasjoner på det vitenskaplige programmet.

Publisert 8. jan. 2018 14:30

To forskere ved Institutt for geofag og CEED har fått Forskningsrådets støtte til unge forskertalenter. De to heldige er Tobias Rolf og Frans-Jan W. Parmentier.