Hvorfor velge geofag: geologi, geofysikk og geografi ved UiO?

Geofag UiO, studier i geofag, geologi, geofysikk, og geografi på bachelor, master og ph.d nivå.

En utdanning innen realfag og geofag gir deg mange muligheter! Med kunnskap og kompetanse innen geologi og geofysikk, geografi, geomatikk, hydrologi, meteorologi og oseanografi, åpner det seg opp spennende karriereveier i yrker som ivaretar viktige oppgaver i det offentlige og det private næringsliv. Dette er ikke bare en studieplass, men en fremtidsmulighet!

Gode grunner til å studere geofag ved UiO

  • Institutt for geofag har stor bredde i forskning og undervisning, og har et bredt studietilbud i geofag: geologi, geofysikk og geografi,
  • i studiene i geofag ved Universitetet i Oslo møter du forskere som er best i Skandinavia og helt i verdenstoppen i sine felt, 
  • det er variert undervisning med feltarbeid og ekskursjoner, arbeid i laboratorier, programmering og bruk av databeregninger,
  • i tillegg til det faglige lærer du å jobbe selvstendig, ta egne valg og å samarbeide med andre,
  • du vil lære å analysere problemstillinger, samle inn data og skrive faglige rapporter,
  • mange muligheter for studieutveksling, og instituttet har et internasjonalt miljø med utvekslings- og masterstudenter,
  • du kan engasjere deg, få nye venner, det er alltid noe som skjer på Campus Blindern ...
  • se også 10 gode grunner til å studere ved Universitetet i Oslo, landets fremste universitet ...

Studieprogram og studieretninger

Studier i geofag

Geofag er aktuelle studier. Her forklarer Sina hvorfor hun valgte å studere geofysikk og klima.

Spørsmål om studiene?

MN-studieinfo hjelper deg med alle spørsmål om tilbud og opptak til studier.

Ved spørsmål om studiene kan du kontakte studieadministrasjonen ved Institutt for geofag:

Epost: studieinfo@geo.uio.no

Geofag er spennende!

Se to kortfilmer om våre bachelorprogrammer Geologi og geografi og Geofysikk og klima. Studiene går over tre år og leder frem til en bachelorgrad. Etter fullført bachelorgrad kan du bygge på med et 2-årig masterprogram i geofag.

 

Godt studiemiljø og trygg studiestart

Vi vet hvor viktig det er med gode studievenner og noen å prate med, også for å lykkes faglig. Ved studiestart er det Fadderuke der du får god anledning til å bli kjent med dine medstudenter. Du får noen av våre dyktige erfarne studenter som faddere.

Liker du realfag og er et friluftsmenneske. Da kan geofag være noe for deg. Fotoet er fra en ekskursjon til Finse i august 2014. Foto: Gunn kristin Tjoflot, UiO
Liker du realfag og å være ute i naturen? Da kan geofag være midt i blinken. Bildet er fra ekskursjonen til Finse ved studiestart. Foto; gk/UiO

Som geostudent drar du også på en tre dagers ekskursjon til Finse ved studiestart i august. Litt senere i høstsemesteret inviteres du og medstudenter til et to-dagers programseminar på et hotell utenfor Oslo. På programmet er det både faglig og sosialt innhold hvor formålet er at du skal bli bedre kjent med medstudenter på tvers av studieprogrammene, og at det blir et godt studiemiljø. 

Hva kan du jobbe med?

Banner for karrierintervjuer med tidligere GEO-studenter.

Du finner geovitere mange steder. De jobber i offentlig sektor og i forvaltningen, i store statseide selskap og selskap/bedrifter i det private næringsliv i inn- og utland, for å nevne noen steder ...

Se hvor noen av våre tidligere studenter jobber

Les flere karrierintervjuer

Karriere og jobbmuligheter

Utvikling av studiene

Bilde av Geopraksis-bloggen

Vi arbeider stadig med å utvikle og oppdatere studiene, feks ved å opprette nye emner slik at de møter nye behov. Et slikt emne er GEO3050 – Arbeidspraksis i geofag der studenter er ute i praksis på relevante geofaglige arbeidsplasser. Les om praksisoppholdene i Praksisbloggen!

Les blogginnlegg fra studenter i praksis

 

Vi på Institutt for geofag er også med i et nasjonalt senter - Centre for Integrated Earth System Education (iEarth) for å utvikle oss, studiene og læringsmiljøet. iEarth er et samarbeid med flere universitet for å utvikle utdanningen i geofagene for fremtiden.

Databeregninger – unikt ved UiO

Ved Universitetet i Oslo har vi modernisert utdanningen i realfag på en måte få andre har klart. Allerede i starten av studiet lærer du hvordan du kan trekke beregninger på datamaskinen dypt inn i kjernen av faget. Dette gjør at du kan jobbe med realistiske og avanserte problemstillinger tidlig, og utforske faget på en kreativ måte. Få en introduksjon til hvordan vi bruker beregninger i filmen, forklart av studenter selv!

Har du lyst å studere i utlandet?

Studere i utlandet, bildet av en globus i en hand.

Du trenger ikke ta hele utdannelsen ute. Studerer du ved Universitetet i Oslo kan du ta et semester eller to i utlandet. UiO har utvekslingsavtaler med universiteter i alle verdensdeler.

Flere studenter i geofag har kortere opphold i utlandet eller på UNIS/ Svalbard i studiene. Institutt for geofag har flere utvekslingsavtaler med universitet vi samarbeider med. Avtalene med informasjon om studiested, avtalenivå, og hva fagområde de gjelder for, er samlet på en egen nettside.

Livet rundt studiene og engasjerte studenter

Det er foreninger ved Institutt for geofag for studentpolitikk og det sosiale livet rundt studiene. Studentene med verv i (GFU) er valgt av medstudenter, og sitter i styrer og råd ved instituttet og ivaretar studentenes interesser.

Ved Institutt for geofag finner du en av UiOs eldste studentforeninger GÆA NORVEGICA (GÆA), stiftet så tidlig som i 1935. GÆA engasjerer og samler studenter på tvers av fag- og studieprogram. I tillegg til GFU og GÆA er det flere faglige interesseforeninger i tilknytning til instituttet. Deltar du her kan du få nettverk, diskutere og oppdatere deg faglig.

10 gode grunner til å studere ved UiO

På Universitetet i Oslo lærer du av de fremste ekspertene og blir del av et mangfoldig og ambisiøst studiemiljø. Studerer du realfag og teknologi på Universitetet i Oslo er du forberedt på fremtiden.

Velkommen til å søke studier i geofag: geologi, geofysikk og geografi ved UiO!

GEO i sosiale medier

Følg oss gjerne i sosiale medier