English version of this page

Lesesaler og termstuer

Her finner du en oversikt over lesesalsplasser og terminalstuer for studenter på bachelor- og masterprogram ved Institutt for geofag, UiO.  Det er flere gode lesesaler du kan bruke i din studiehverdag. Få noen tips her!

Foto: Realfagsbiblioteket i Vilhelm Bjerknes hus er det mange lesesalsplasser som kan benyttes av alle realfagsstudenter. Her er det også biblioteksressurser, møterom og møteplasser. Foto: gk/GEO

I Realfagsbiblioteket i Vilhelm Bjerknes hus er det flere lesesalsplasser som kan benyttes av alle realfagsstudenter. Her er det også biblioteksressurser, møterom og møteplasser. Foto: gk/GEO

Lesesaler for GEO-studenter

Geofagstudenter kan bruke Episenteret som er et læringsmiljøsenter i 1. etasje i ZEB-bygningen (kart). Episenteret ligger rett ovenfor veien fra Geologibygningen (kart), og deles med studenter fra farmasi og musikkvitenskap. Episenteret er et relativt nytt og morderne senter som du kan bruke i studiehverdagen.

I Episenteret er det 49 lesesalsplasser, låsbare bokskap, det er flere kollokvie- og møterom, og det er flere sittegrupper. Det er omlag 100 meter til Geologibygningen der det meste av undervisningen er. Læringsmiljøsenteret ligger fint til med en grønn lund like utenfor der man kan ha pause ute i det fri om været tillater det.

Den lille lunden utenfor ZEB-bygningen der geofag lesesalene er. Foto: gk/UiO
Den lille lunden utenfor ZEB-bygningen der geofag lesesalene er. Foto: gk/UiO

Flere GEO-studenter på bachelornivå bruker også lesesalene i Realfagsbiblioteket i Vilhelm Bjerknes hus (kart). Her er det nærhet til biblioteksfunksjoner og veiledning fra biblotekarer, det også gode kollokviemuligheter, og i kjelleren er det låsbare bokskap.

Flere geofagstudenter velger å bruke lesesalsplassene i Universitetsbiblioteket (Georg Sverdrups hus; kart). Her er det også en fin café, og en SiO-drevet kantine. Universitetsbiblioteket er kun 3 minutter gange unna Geologibygningen, og du kan bestille lesesalsplass i forveien.

Fysikkbygningen (kart) er det en stor lesesal for alle realfagstudenter i 4. etasje. 

Arbeidsplasser med PC: I underetasjen på Niels Henrik Abels hus (kart) er det en stor terminalstue som heter "Abel", i underetasjen. Denne kan alle studenter ved MN-fakultetet benytte seg av. Det er også PC-stuer i Geologibygningen, se om det er ledig plass på PC-stuen på rom 209 i 2. etasje. Her kan det vere en del undervisning. En mindre PC-stue i Geologibygningen er Visjonariet U07.

I Niels Henrik Abels hus er det en stor betjent terminalstue med datamaskiner, "Abel", i underetasjen. Denne termstuden kan alle studenter ved MN-fakultetet benytte seg av. 

Oversikt over alle betjente terminalstuer.

Lesesaler spesielt for GEO-studenter

Fagutvalget disponerer de faste lesesalsplassene i 2. etasje i ZEB-bygningen som ligger rett ovenfor Geologibygningen. I tilknytning til lesesalsplassene er det en egen PC-stue med flere arbeidsplasser, og det er også et hyggelig lunsjrom/pauserom. Lesesalsplassene tildeles studenter etter søknad, og er for hele semesteret. Masterstudenter som skriver på masteroppgaver er prioritert plass, se GFUs statutter for regler og prioriteringer. 

Søknadsfrist for tildeling av lesesalsplassene i 2 etasje i ZEB-bygningen er ved oppstart av hvert høst- og vårsemester. Du søker via et elektronisk nettskjema som blir annonsert i god tid før søknadsfristen. Vanligvis sendes en mail med informasjon, søknadsfrist og lenke til nettskjema. 

Gå til websidene for Geofaglig fagutvalg.

Bilder fra 2. etg i ZEB-bygningen hvor masterstudentene i geofag har lesesal. Fra venstre; pauseareal, gangen med bokskap, og trappehallen. Foto: GKT/UiO
Bilder fra 2. etg i ZEB-bygningen hvor masterstudentene i geofag har lesesal. Fra venstre; pauseareal, gangen med bokskap, og trappehallen. Foto: GKT/UiO

Andre tips

Som student er du velkommen til å bruke Deichmanske bibliotek i Oslo-sentrum, og de andre filialene av Deichmanske bibliotek. Det er flere åpne leseplasser i de øverste etasjene i Deichman i Bjørvika. Det er også mulighet til å reservere egne studieceller, sjekk ut nettsidene for studie- og leseplasser på Deichman.no.

Publisert 9. juni 2015 12:49 - Sist endret 29. sep. 2023 09:48