Forside

Studier

Finn emner

Finn pensumlister, forelesningstider og notater fra emner innen instituttets fag

Personer

Finn ansatte og studenter

Tjenester og verktøy

Forskning

Nytt om biovitenskap fra Titan

 • Forskerne : Zhanna Tairova, Ketil Hylland og Agathe Bour fra Institutt for biovitenskap håndrenset store mengder sedimenter mens de var om bord på F/F Trygve Braarud Hvor blir det av all mikroplasten i havet? 24. okt. 2016 10:31
  Det produseres om lag 8000 tonn mikroplast i Norge hvert år, og rundt halvparten havner etter alt å dømme i havet. Professor Ketil Hylland deltar nå i et stort europeisk forskningsprosjekt som skal undersøke hvilke effekter mikroplast har på livet i sedimentene på havbunnen.
 • De 30 000 fiskeartene som finnes er svært mangfoldige, også når det gjelder immunforsvaret Enormt mangfold blant fiskeartenes immunforsvar 20. okt. 2016 10:01
  Forskeren Monica Hongrø Solbakken har undersøkt det genetiske grunnlaget for immunforsvaret hos 66 fiskearter og funnet et enormt mangfold. Dette kan hjelpe oss med å finne alternative måter for vaksinering av flere viktige fiskearter – som torsken.
 • Dag Olav Hessen Benskjør fauna kan bli fremtiden 14. okt. 2016 08:47
  Mange trodde kanskje vi var kvitt problemene med sur nedbør. Men nå ser vi langtidseffektene, blant annet brunt vann og benskjøre dyr.
 • Illustrasjon av foster fortsatt i magen Den blodige krigen i livmoren 12. okt. 2016 14:57
  Mødre er selve bildet på kjærlighet i populærkulturen. I virkeligheten er det en drakamp om ressursene mellom mor og barn allerede fra befruktningen inntreffer.

Aktuelle saker

Arrangementer

Våre forskere i media

Utleie av forskningsinfrastruktur

 

Ved behov for spesialisert utstyr er det mulig å leie forskningsinfrastruktur hos oss. Dette spenner fra mikroskopitjenester til forskningsfartøyer.