Aktuelt innen forskning

Forskningsaktuelt fra Titan

• Løvenes konge-pastisj Kampen om dyretronen 13. des. 2017 15:26
    En sibirsteinbukk-hunn vil bare følge den hannen som har vunnet i kamp mot de andre, hos flekkhyenen er det hannene som vier livet sitt til å følge hunnene. Sosialt hierarki i dyreriket er like varierende som dyrene selv.
  • Hanna Støstad med bokfink Glem gamle brødbiter, byfugler foretrekker peanøtter 11. des. 2017 15:13
    Mange vil heller bruke menneskemat enn fuglefôr når de skal mate småfuglene. Hvis du har valget mellom peanøtter, brød og ost, vil nok fuglene foretrekke nøttene – i alle fall engelske byfugler.
  • Professor Norbert Roos med et av IBVs kryoelektronmikroskoper Mange ristet på hodet, men resultatet ble en nobelpris 7. des. 2017 20:44
    Mange ristet på hodet av Jacques Dubochet da han tidlig på 1980-tallet ville bruke elektronmikroskop til å ta bilder av vannholdige prøver. – Men ideen var kjempegod, så nobelprisen hans er høyst velfortjent, forteller vennen og kollegaen Norbert Roos.
  • Seniorforskerne i Senter for fremragende juleforskning Du grønne, glitrende, kravlende og krypende ... 5. des. 2017 05:36
    De fleste norske husstander pynter stua til jul med en ansamling av små barkbiller, møll, fluer, veps, edderkopper, bakterier, virus, sopp, alger og annet rart som kravler og kryper. Det spiller ingen rolle om juletreet er furu eller gran: De ubudne gjestene er der uansett.

• shixiong-wang Prøveforelesning: Shixiong Wang 18. des. 2017 09:00

MSc Shixiong Wang ved Institutt for biovitenskap avholder prøveforelesning over oppgitt emne: Chromatin alterations in cancer progression

• shixiong-wang Disputas: Shixiong Wang 18. des. 2017 10:30

MSc Shixiong Wang ved Institutt for biovitenskap vil forsvare sin avhandling for graden PhD: Investigating signalling and epigenetic factors influencing the functions of transcription factors in breast cancer

• charles-darwin-wikipedia-350px Darwin Day 2018: The ecology and evolution of infectious diseases 12. feb. 2018 10:15

Welcome to the annual Darwin Day celebration at the university of Oslo! This open event is for everybody interested in science and history. All are welcome! Lectures by Dieter Ebert, C. Jessica Metcalf, Olivia Roth, and Carla Saleh.

• 507-tick-deer Mer, men mindre farlig 21. juli 2016 13:31

Det kan være mer flått i områder med mye hjortedyr, men det trenger ikke å bety at det er flere tilfeller av Lyme borreliose! Økningen i antall flått skyldes flere faktorer enn bare hjortedyr viser en ny studie gjort av Atle Mysterud.

• ija---svampe-embryoer Omvendt kreftjakt 18. jan. 2016 16:19

Ved å finne svaret på hvordan celler begynner å samarbeide, får forskere kanskje også svaret på hvorfor de slutter med det. Det er nemlig det som skjer når en kreftcelle oppstår.

• 15846245276_55e26dbc9e_z Binder CO2 – trues av klimaendringer 9. des. 2015 16:29

En familie av mikroalger er kjent for å ta opp CO 2. Forskere har nå funnet ut at ulike varianter av samme art kan reagere ulik på klimaendringer. Dette betyr at arten i fremtiden kan bli dårligere til å ta opp CO 2.