Biologiolympiaden er igang!

For andre år på rad arrangerer Institutt for biovitenskap den norske olympiaden i biologi.

Denne uken kommer 16 av Norges flinkeste biologielever til Blindern hvor de får intensiv undervisning i en uke før den endelige finale-prøven holdes fredag 7. April. Resultatene kunngjøres samme dag.

De to innledende prøvene foregår på de lokale skolene. I første prøve deltok hele 797 elever fra 53 skoler rundt omkring i landet. Nå er vinnerne kunngjort og elever fra Aust-Agder, Hordaland, Nordland, Rogaland, Sør-Trøndelag, Akershus, Møre og Romsdal, Buskerud, Vestfold og Oslo. De 16 elevene kommer fra 10 ulike fylker og 14 ulike skoler.

I løpet av finaleuken vil de bli undervist i temaer fra Campbell biology, som er en av de mest brukte bøkene i biologi på universitetsnivå. Det er professorer og andre eksperter som underviser elevene denne uka. Instituttleder Rein Aasland, skal selv undervise deler av pensum.

Vi arrangerer biologiolympiaden i håp om at dette vil bidra til å styrke biologifagets anseelse og øke rekrutteringen til biovitenskap.

En av årets deltakere, Sander Sørbø fra Skeisvang vgs i Haugesund, deltok også i finalen i fjor da han gikk i andreklasse. Han er så langt den eneste som har deltatt to ganger i finalen i den norske biologiolympiaden.

For mer informasjon om biologiolympiaden se nettsidene.

Av Elina Melteig
Publisert 4. apr. 2017 17:17 - Sist endret 4. apr. 2017 17:17