Internasjonal konferanse på om kjemi og miljø

ICCE (the International Conference on Chemistry and the Environment) arrangeres i disse dager. For dem som er interesserte i mikroplast blir det arrangert en debatt på Realfagsbiblioteket tirsdag 20. juni!

Katrine Borgå, på AQUA, er medarrangør på ICCE. Konferansen varer fra 18 - 22 juni, og kommende rektor Svein Stølen åpner det hele. Borgå skal lede 2 bolker og flere av presentasjonene kommer fra hennes gruppe.

Et av arrangementene som er på norsk og som er åpent for alle vil være på Realgasbiblioteket tirsdag 20. juni. Det er en paneldebatt om Mikroplast.

På Facebook skriver de følgende om arrangementet:

Ifølge Universitetet i Exeter flyter det rundt 5,25 billioner biter plast rundt i verdens hav. De anslår at rundt 10% av plasten vi produserer ender opp i havet. Plastsøpla fyller opp magene på dyr som lever i og ved havet, de surres inn i fiskegarn eller forgiftes langsomt av bittesmå plastbiter som frakter miljøgifter med seg.

Samtidig viser forskning fra flere anerkjente vitenskapelige institusjoner at det ikke er skadelig for mennesker å spise fisk eller andre dyr som har fått i seg denne forurensningsbærende mikroplasten.
Så hvorfor skal vi bry oss?

I panelet:
Dr. Dorte Herzke, seniorforsker og seksjonsleder for avdeling for miljøkjemi ved NILU – Norsk institutt for luftforskning
Dr. Stephan Kubowicz, forsker ved avdeling for materialer og nanoteknologi, SINTEF
Inger Lise Nerland Bråte, forsker og stipendiat ved avdeling for økotoksikologi og risikovurdering, Norsk institutt for vannforskning (NIVA)
Ordstyrer:
Petter Bøckman, zoolog og universitetslektor ved Naturhistorisk museum, Universitetet i Oslo

Hvor og når:
Tirsdag 20. juni kl. 18.30, i foajéen på Realfagsbiblioteket, Universitetet i Oslo, Vilhelm Bjerknes’ hus, Moltke Moes vei 35.

Dersom du er interessert i de øvrige foredragene og diskusjonene finnes det mer informasjon nettsiden for konferansen

Publisert 19. juni 2017 12:22 - Sist endret 19. juni 2017 12:22