Disse forskerne fikk midler fra FRIMEDBIO

Flere forskere har søkt midler fra Forskningsrådets utlysning FRIMEDBIO. Institutt for biovitenskap fikk fem tildelinger denne gangen!

I årets FRIMEDBIO ble det delt ut 433 millioner kroner til 53 ulike forskningsprosjekter. Av disse hører fem prosjekter hjemme på IBV.

Prosjektene som ble tildelt støtte var delt inn i fire kategorier: forskerprosjekt, unge forskertalenter, FRIPRO mobilitetsstipend og arrangementsstøtte. Det totale antallet søknader (med unntak av arrangementer) var 470 og det totale beløpet det ble søkt for var 3,95 milliarder kroner.

Det endelige resultatet av FRIPRO/TOPPFORSK kommer i januar/februar.

Fra Institutt for biovitenskap var det fem prosjekter som fikk støtte:

Ett prosjekt i klassen Yngre Forsker Talent: Inger Skrede

Genomics of speciation: dissecting mechanisms of reproductive barriers in fungi

To prosjekter i klassen FRIMEDBIO: Paul Grini og Gareth Griffiths

Griffiths: Development of nanoparticle drug carriers against tuberculosis in zebrafish via control of the vasculature

Grini: The role of small RNAs in genomic imprinting and hybrid barriers

To prosjekter i klassen FRIPRO mobilitetsstipend: Bettina Fuglerud og Michael Matschiner

Fuglerud: Acetylation cofactors in closed chromatin - a novel mechanism of pioneer factor action and dynamics

Mastchiner: The role of hybridization in vertebrate speciation

Gratulerer med tildelingen!

Vi krysser fingrene for dem som er med i FRIPRO/TOPPFORSK!

Publisert 4. des. 2017 13:37 - Sist endret 4. des. 2017 13:37