IBV Grand Prix

For første gang har Institutt for biovitenskap arrangert sin egen interne formidlingskonkurranse: IBV Grand Prix som gikk av stabelen onsdag 15. februar.

16 kandidater fra ulike seksjoner presenterte sine foredrag i auditorium 3 ettermiddagen onsdag 15. februar - på knappe fem minutter hver.

Vinneren ble avgjort med en blanding av en jury på fem personer og stemmer fra publikum.

Vinneren

Det var nokså jevnt mellom publikums stemmer og juryen og det endelige resultatet var som følger:

Michael Matschiner fra CEES vant førstepremien som bestod av et reisestipend på 10 000 NOK.

Andreplass gikk til Bastiaan Star ved CEES og tredjeplass gikk til Marie Davey ved EVOGENE.

Michael Matschiner sier følgende om arrangementet:

-    Jeg mener at IBV Grand Prix-arrangementet var en fin måte å få vite mer om arbeidet på de andre gruppene på IBV. Jeg synes alle presentasjonene var informative og underholdende, og 5-minuttersformatet er ideelt for å få en rask oversikt over de ulike fagfeltene.

Foto: Bjarne Røsjø
Fra venstre: Instituttleder Rein Aasland og vinneren av IBV Grand Prix Michael Matschiner

Vil du anbefale andre å delta?

-    Selvfølgelig! Grand Prix er en fin mulighet til å presentere arbeidet ditt til et sammensatt publikum og det er alltid nyttig å lære å presentere komplekse tema i et konsist format. I tillegg, til tross for tøff konkurranse, kan man jo vinne, og det er en betydelig pris!

Hva var den største utfordringen med IBV Grand Prix?

-    Gitt at presentasjonene måtte passe innenfor fem minutter er det ikke mulig å improvisere, så vi måtte memorere nøyaktig hvilke setninger vi skulle si, og hva slags informasjon som skulle tas ut av presentasjonen. Jeg antar at alle deltakerne måtte lære det meste utenatt, noe som kan være vanskelig selv på fem minutter.

Hvilke presentasjoner likte du?

-    Jeg var imponert over mange av presentasjonene. Slidene på de fleste presentasjonene var veldig godt utformet og enkle å forstå, og alle deltakerne har lagt en tanke bak, og ofte humor, i teksten. Jeg likte spesielt ”vitenskapelig superkvinne” av Marie Davey, og jeg var ekstremt imponert over rimene til Bettina Fuglerud.

Hva skal du bruke stipendet til?

- Jeg skal bruke stipendet til å reise til et møte på ”The European Society of Evolutionary Biology”  i Nederland i august, hvor jeg skal holde en presentasjon om samme tema som jeg presenterte på IBV Grand Prix

Øverst fra venstre: Jan Heuschele, Anders Krabberød, Federico Fenaroli, Bastiaan Star, Katherine Dean,
Midten fra venstre mot høyre: Catharina Broch, Marie Davey, Torben Lode, Ina Jungersen Andresen, Bettina Fuglerud, Michael Matschiner. Nederst fra venstre: Vilde Olsson, Dominik Frey, Elise Holter Thompson, Rita Pinto og Ida Aasebø.

Av Elina Melteig
Publisert 16. feb. 2017 17:04 - Sist endret 17. feb. 2017 10:22