Kunnskapsministeren ble presentert for BIOS1100 og iGEM-faget!

Fredag 20. oktober fikk Institutt for biovitenskap besøk av kunnskapsministeren og hele rektoratet. Ugangspunktet for møtet var det nye livsvitenskapsbygget, men ministeren fikk se våre studenter "in action".

Foto: Elina Melteig

Våre studenter forklarer kunnskapsminister Henrik Asheim hvordan programmering i biovitenskap fungerer

Da Kunnskapsminister Henrik Asheim besøkte IBV fortalte Anders Malthe Sørensen om hvordan de har jobbet med programmering i fysikk og gjort det til en integrert del av undervisningen. Dette er nå overført til biovitenskap.

Henrik Asheim: Gjør dette biologi-undervisningen bedre?

Anders Malthe Sørensen: Ja absolutt! Man sier at forståelsen og læringen øker når man må forklare noe til andre, men når man må forklare noe til en datamaskin, som i utgangspunktet ikke vet noen ting, så blir det enda bedre.

Kunnskapsministeren fikk snakke med flere BIOS1100-studenter, før han fikk en praktisk demonstrasjon av hva programmering kan brukes til i faglig sammenheng. Det var fysikerne Sunniva Rose og Anders Hafreager som demonstrerte apper hvor man kan kræsje atomer til 3D-printing av nanopartikler.

Finalen ble holdt av vår egen student Eirik Bager Sundmark som deltar i årets iGEM-lag. Dette årets iGEM-lag fikk idéen om å få celler til å fungere som en laser. Det endelige svaret på om dette går får vi først vite når de skal presentere resultatene i Boston i begynnelsen av november.

iGEM-student Eirik Bager Sundmark forklarer kunnskapsminister Henrik Asheim hva årets prosjekt går ut på. Rektor følger nnøye med!
Foto: Elina Melteig

Publisert 20. okt. 2017 14:23 - Sist endret 20. okt. 2017 14:23