MNKOM-praktikantplasser

MNKOM lyser ut praktikantplasser hos Miljødirektoratet, Aftenposten Viten, forskning.no og Titan.

Foto: Colourbox

Praktikantplassene er for studenter som har bestått MNKOM 3000/4000 og er et tiltak for å gi MNKOM-studentene mer erfaring innen formidling og journalistikk. Det er mulig å søke på flere stillinger. Tildeling av plasser gjøres av arbeidsplassene i samråd med MNKOM.

Søknadsfrist: 25.mai 2017

Søknad sendes til: norith.eckbo@ibv.uio.no

Søknad skal inneholde:

1. Søknadstekst (én A4-side om hvilke stilling(er) du søker på og hvorfor du er riktig person for stillingen(e) (motivasjon))

2. CV (én A4-side)

3. Arbeidsprøve (oppgaver fra MNKOM eller tidligere arbeid som du mener reflekterer din kompetanse)

Store norske leksikon

Store norske leksikon (SNL) er et allmennleksikon som er gratis å bruke, fritt tilgjengelig og reklamefritt, og dekker alle kunnskapsområder. Som praktikant i SNL får du jobbe i et enormt folkeopplysningsprosjekt med å redigere artikler, tilpasse materiale fra papirleksikon til nett, og være med i leksikonredaksjonens daglige drift. Vi trenger primært hjelp til å rydde i kategorien organisk kjemi, men det er mye å ta tak i i flere deler av realfagene.

Antall plasser: 1

Praktikantperiode: 1 månedsverk (helst midten av juni til midten av juli, men kan avtales)

Lønn: 11 000 NOK pr mnd.

Miljødirektoratet

Vil du jobbe med formidling av kunnskap om klimatilpasning? Miljødirektoratet støtter og gir faglige råd til Klima- og miljødepartementet i klimatilpasningsarbeidet, og koordinerer det nasjonale arbeidet. Miljødirektoratet er blant annet redaktør for Klimatilpasning.no. Nettstedet skal støtte planleggere og beslutningstakere – i både privat og offentlig sektor – som må ta hensyn til at klimaet vårt er i endring. Nettstedet skal bidra med kunnskapsheving, veiledning og erfaringsdeling. Som praktikant vil du blant annet få i oppgave å lage nye sider til nettstedet, med tekst og illustrasjoner. Du får en fast mentor med lang erfaring fra kommunikasjonsarbeid, og muligheten til å jobbe sammen med både nettredaktør og fageksperter fra klimaavdelingen.

Antall plasser: 1

Praktikantperiode: 2 månedsverk (avtales med praktikant, fleksibel tidsperiode)

Aftenposten Viten

Vil du jobbe med å formidle forskning i en av landets største aviser? Som praktikant i Aftenposten Viten vil du jobbe som journalist; skrive egne saker og hjelpe til med å hente inn og forbedre innsendte artikler fra forskere. Aftenposten Viten søker deg som har en god penn, liker å redigere tekster og ønsker å jobbe som forskningsjournalist. Det vil bli gitt nødvendig opplæring og oppfølging, men det er viktig at du er selvstendig og tar initiativ.

Antall plasser: 1

Praktikantperiode: 2 månedsverk (høst)

Forskning.no

Vil du jobbe som forskningsjournalist hos forskning.no? Som praktikant hos forskning.no vil du skrive egne nyhetssaker om forskning fra hele Norge. Du vil få opplæring og oppfølging, men det er viktig at du arbeider selvstendig og tar initiativ. Forskning.no søker deg med teft for forskningsjournalistikk, og som finner gode nyhetspoeng og har en god penn.

Antall plasser: 2

Praktikantperiode: 2 månedsverk (avtales per praktikant, fleksibel tidsperiode)

Titan

Nyhetskanalen Titan.uio.no er MNs nye formidlingssatsning på forskningsnytt. Som praktikant hos Titan vil du være en del av MN kommunikasjonsavdeling. Du vil skrive forskningsartikler samt innlegg til dekan Morten Dæhlens blogg. Titan søker deg med en god penn, en nese for nyhetsstoff på fakultetet, og initiativ til å finne de gode historiene. Du bør beherske blogg- og nyhetssjangeren godt. Du vil få opplæring og oppfølging.

Antall plasser: 2

Praktikantperiode: 1 månedsverk (avtales per praktikant, fleksibel tidsperiode)

Lønn: 12 000 NOK pr mnd

Har du spørsmål, kontakt Norith Eckbo (norith.eckbo@ibv.uio.no eller ring 97161019)