Biologiolympiaden

Finalistene biologiolympiaden 2017

De 16 finalistene i biologiolympiaden 2017 er (sortert alfabetisk etter skole):

(for å se en forstørret utgave av tabellen kan du klikke her)

I tillegg ønsker vi å gratulere Vilde Haltevold Stensrud fra Charlottenlund VGS i Sør-Trøndelag med å være en av de 17 beste i årets Olympiade. Vilde oppfyller ikke kravene for deltagelse i den internasjonale biologiolympiaden og kan derfor ikke delta i den Norske finalen. Vilde vil motta en gave og et diplom fra Biologiolympiaden.

Elever med 15,6/25 poeng eller mer gikk videre til finalen.

Vi ønsker også å gratulere alle deltagende elever med god prestasjon i årets olympiade. Det var mange gode besvarelser og et høyt faglig nivå.
Om du har vært deltager i årets runde 2 og lurer på din eksakte poengsum kan du ta kontakt med Vilde Olsson.

Resultater, runde 1

Runde 1 er gjennomført på 53 skoler rundt om i landet og hele 797 elever har deltatt i årets olympiade. Gjennomsnittlig resultat fra runde 1 er 15,6/30 riktige svar.  Årets runde 1 var derfor litt vanskeligere en fjorårets.

 

Elever med 22 poeng eller fler i runde 1 går videre til runde 2. Runde 2 skal avholdes mandag 23.januar 2017 og varer i 90 minutter.

Vi takker alle elever og lærer som har deltatt i  runde 1 i olympiaden, og gratulerer de 86 elevene fra 40 forskjellige skoler som er videre til runde 2!

Spørsmål runde 1 2016

Fasit runde 1 2016

 

Generell informasjon

For andre gang arrangeres Biologiolympiaden, en kunnskapskonkurranse for elever ved videregående skoler i Norge. Vi ønsker å skape interesse for biologifaget og vise mulighetene som finnes i dette fagfeltet. Vi inviterer herved alle videregående skoler i Norge til å delta.
 
Biologiolympiaden skjer over tre runder:
Runde 1: Standardiserte flervalgsoppgaver som gjennomføres i skolen i løpet av høstsemesteret. Pensum består av Biologi1.
Runde 2: Flervalgsoppgaver som gjennomføres i skolen. Det er mulig at runde 2 også består av enkelte skriveoppgaver. Pensum består av Biologi1 og Biologi2.
Finaleuke: De beste elevene fra runde 2 blir invitert til å delta i ett ukeskurs ved Universitetet i Oslo. Dette kurset avsluttes med en finale. Vinnerene får delta i den internasjonale olympiaden i biologi senere samme år.
 
Biologiolympiaden blir arrangert av Institutt for Biovitenskap ved Universitetet i Oslo.

Informasjon om påmelding

For elever:
For at du skal delta i Biologiolympiaden må skolen din ha en kontaktperson. Kontakt biologilæreren din og hør hvem som er kontaktperson på din skole.

For lærere
Skoler som ønsker å delta i Biologiolympiaden må sende navn på skole og kontaktperson til Biologiolympiadekomiteen ved Vilde Olsson. Oppgaver og mer informasjon om konkurransen sendes ut elektronisk til alle våre kontaktpersoner.

 

Arrangører

Institutt for Biovitenskap, UiO  v/Instituttleder

Skolelaboratoriet for Biologi v/Tone Fredsvik Gregers

Biologiolympiaden skoleåret 2016/2017

Skolerunde 1: En fritt valgt dag i løpet av ukene 40-42 (3.oktober -23. oktober 2016). Tid: 45 minutter.

Skolerunde 2: 23.januar 2017. Tid: 90 min

Finaleuka og Norsk finale: Uke 14, 3-7 April

Internasjonal biologiolympiade: 23-30 juli 2017 i Coventry, UK