Biologiolympiaden

Resultater fra runde 1 - 2017/2018

Første runde av Biologiolympiaden er over og hele 1082 elever har deltatt fra 70 forskjellige skoler rundt om i landet. Gjennomsnittet lå på 14/30 riktige svar, som er litt lavere enn tidligere år.  

I år vil elever som fikk 22 poeng eller høyere være kvalifisert for runde 2 som avholdes mandag 22. januar, 2018. Den varer i 90 minutter og vil være basert på Biologi 1 og 2 pensum, men også inkludere noen oppgaver fra fjorårets internasjonale biologiolympiade.

Vi takker alle lærere og elever for god gjennomføring av første runde og gratulerer de 85 elevene som er videre til runde 2!

Oppgaver runde 1 - 2017
Fasit runde 1 - 2017

Deltagelse i året interasonale finale i Coventry, UK

Vi gratulerer Sander, Atle, Astrid og Hilde med strålende innsats i årets internasjonale finale i Coventry, UK.

Elevene gikk igjennom to teoretiske og tre praktiske eksamener under finalen. Ellers bestod finalen av mye sosialt med elever fra 67 andre land.  

Norge fikk ingen medaljer i år, men Atle og Sander fikk diplomet "hederlig omtale". Flott innsats!

På bildet ser vi hele den norske delegasjonen bestående av deltagerne Astrid, Atle, Sander og Hilde, og jurymedlemmene Finn-Eirik, Malin og Vilde.

 

 

Vinnere biologiolympiaden skoleåret 2016/2017

Vinneren i Norsk Biologiolympiade skoleåret 2016/2017 ble:

1.plass: Sander Sørbø

2.plass: Elias Skorpen

3. plass: Atle Indergård

4. plass: Hilde Elholm

5. plass: Astrid Winnberg Skoge

 

Sander, Atle, Hilde og Astrid skal representere Norge i den internasjonale biologiolympiaden i Coventry, UK som gjennomføres 23-30 juli 2017.

Vi gratulerer vinnere og resten av finaledeltagerene med en strålende innsats i årets finaleuke i biologiolympiaden.

Finalistene biologiolympiaden 2017

De 16 finalistene i biologiolympiaden 2017 er (sortert alfabetisk etter skole):

(for å se en forstørret utgave av tabellen kan du klikke her)

I tillegg ønsker vi å gratulere Vilde Haltevold Stensrud fra Charlottenlund VGS i Sør-Trøndelag med å være en av de 17 beste i årets Olympiade. Vilde oppfyller ikke kravene for deltagelse i den internasjonale biologiolympiaden og kan derfor ikke delta i den Norske finalen. Vilde vil motta en gave og et diplom fra Biologiolympiaden.

Elever med 15,6/25 poeng eller mer gikk videre til finalen.

Vi ønsker også å gratulere alle deltagende elever med god prestasjon i årets olympiade. Det var mange gode besvarelser og et høyt faglig nivå.
Om du har vært deltager i årets runde 2 og lurer på din eksakte poengsum kan du ta kontakt med Malin Benum Røe.

Resultater, runde 1

Runde 1 er gjennomført på 53 skoler rundt om i landet og hele 797 elever har deltatt i årets olympiade. Gjennomsnittlig resultat fra runde 1 er 15,6/30 riktige svar.  Årets runde 1 var derfor litt vanskeligere en fjorårets.

 

Elever med 22 poeng eller fler i runde 1 går videre til runde 2. Runde 2 skal avholdes mandag 23.januar 2017 og varer i 90 minutter.

Vi takker alle elever og lærer som har deltatt i  runde 1 i olympiaden, og gratulerer de 86 elevene fra 40 forskjellige skoler som er videre til runde 2!

Spørsmål runde 1 2016

Fasit runde 1 2016

 

Generell informasjon

For andre gang arrangeres Biologiolympiaden, en kunnskapskonkurranse for elever ved videregående skoler i Norge. Vi ønsker å skape interesse for biologifaget og vise mulighetene som finnes i dette fagfeltet. Vi inviterer herved alle videregående skoler i Norge til å delta.
 
Biologiolympiaden skjer over tre runder:
Runde 1: Standardiserte flervalgsoppgaver som gjennomføres i skolen i løpet av høstsemesteret. Pensum består av Biologi1.
Runde 2: Flervalgsoppgaver som gjennomføres i skolen. Det er mulig at runde 2 også består av enkelte skriveoppgaver. Pensum består av Biologi1 og Biologi2.
Finaleuke: De beste elevene fra runde 2 blir invitert til å delta i ett ukeskurs ved Universitetet i Oslo. Dette kurset avsluttes med en finale. Vinnerene får delta i den internasjonale olympiaden i biologi senere samme år.
 
Biologiolympiaden blir arrangert av Institutt for Biovitenskap ved Universitetet i Oslo.

Informasjon om påmelding

For elever:
For at du skal delta i Biologiolympiaden må skolen din ha en kontaktperson. Kontakt biologilæreren din og hør hvem som er kontaktperson på din skole.

For lærere
Skoler som ønsker å delta i Biologiolympiaden må sende navn på skole og kontaktperson til Biologiolympiadekomiteen ved Malin Benum Røe. Oppgaver og mer informasjon om konkurransen sendes ut elektronisk til alle våre kontaktpersoner.

 

Kontaktpersoner

Arrangører

Institutt for Biovitenskap, UiO  v/Instituttleder

Skolelaboratoriet for Biologi v/Tone Fredsvik Gregers

Biologiolympiaden skoleåret 2017/2018

Skolerunde 1: En fritt valgt dag i løpet av ukene 40-42 (2.oktober -20. oktober 2017). Tid: 45 minutter.

Skolerunde 2: 22.januar 2018. Tid: 90 min

Finaleuka og Norsk finale: Uke 12, 19-23 Mars

Treningsleir for vinnere: Uke 26, 25-28 juni 2018

Internasjonal biologiolympiade: Uke 29, 15-22 juli 2018, Teheran, Iran