Grønn te og vanlig te inneholder polyfenolene katekin, gallokatekin, gallat, epikatekin, epikatekingallat, epigallokatekin og epigallokatekingallat, spesielt mye av sistnevnte. Katekiner, epikatekiner og garvestoffer (tanniner) finnes i sjokolade, frøskall til frø og i diverse frukt (vindruer, epler, pærer). Tygger man på frøene, for eksempel druestein, gir de en snerpende smak, og det samme kjenner man ved å drikke te.
Catechiner
Catechiner - Katekiner, er en type garvestoffer og polyfenoler, bygget opp av catechin (hydroksyflavan-3-ol). For eksempel epigallocatechin og epicatechin (epikatekin). Har flere positive helseeffekter, bl.a. virker som antioksidanter som beskytter mot oksidasjoner og dannelse av reaktive oksygenforbindelser, og reduserer betennelser
Publisert 4. feb. 2011 10:12
- Sist endret 24. okt. 2019 11:21