Gulrot, sellerirot, dill og kruspersille i skjermplantefamilien inneholder alifatiske C17-acetylener e.g. falcarinol, falcarindiol og falcarindiol-3-acetat. Falcarindiol kan gi bitter smak på gulrot. Noen polyacetylener er neurotoksiske, fototoksiske og kan gi allergireaksjoner på huden. Den betennelsesdempende effekten og reduksjon i aggregering av blodplater grunnet polyacetylener kan gi positive helseeffekter. Siden stoffene er toksiske for bakterier og sopp kan slike antimikrobielle stoffer redusere råte i rotstokken hos toårige matplanter som gulrot, selleri.
Andre eksempler på polyacetylener fra planter er cicutoksin fra selsnepe (Cicuta virosa) , fiskegiften ichtyothereol fra arter i slekten Ichthyothere som vokser i S-Amerika, samt oenanthotoksin fra slekten Oenanthe.
Lars P. Christensen, L P & Brandt K: Bioactive polyacetylenes in food plants of the Apiaceae family:Occurrence, bioactivity and analysis. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis 41 (2006) 683–693