Emacs

Emacs er en programeditor fra GNU-prosjektet. Den er gratis for alle som vil ha den.

Ifi anbefaler at de fleste benytter Emacs, som kan startes ved å gi kommandoen emacs eller klikke på ikonet med notatblokken.

Dag Langmyhr har skrevet introduksjonen «Emacs for nybegynnere»; i denne kan brukeren få opplæring i bruk av editoren.

Du må ha en initieringsfil for oppstart av emacs. Denne heter .emacs. Hvis din .emacs blir ødelagt, kan du få installert en ny med install-emacs.

Publisert 23. jan. 2011 12:03