Sikkerhet

Publisert 5. jan. 2018 13:49

SSHFS (SSH Filesystem) er en filsystemklient som gir filutforskeren din tilgang til filer dine via en SSH-forbindelse. Det er åpen kildekode (GPL 2.0), og krever ikke VPN-tilkobling.

Publisert 26. mai 2015 15:41

Om du bruker Mac OS X og ønsker å sjekke hvilke rettigheter du har på ditt hjemmeområde på UiO (eller forsåvidt annet nettverksmontert område) så kan dette gjøres rimelig enkelt med et program som heter Cyberduck.

Cyberduck finnes tilgjengelig i Managed Software Center (som ligger i Applications/Utilities på en UiO installert Mac) for nedlasting og installasjon om det ikke allerede er installert. Man trenger da ikke administrative rettigheter for å gjøre det. Cyberduck kan også lastes ned fra https://cyberduck.io

Publisert 26. mai 2015 15:41

Om Windows brukere ønsker å sjekke hvilke rettigheter du har på ditt hjemmeområde på UiO (eller forsåvidt annet nettverksmontert område) så kan dette gjøres rimelig enkelt med et program som heter WinSCP.

Dersom du ikke har WinSCP fra før av kan dette programmet kan lastes ned via Software Center. Software Center er WinSCP (som ligger i Applications/Utilities på en UiO installert) for nedlasting og installasjon om det ikke allerede er installert.

Publisert 26. mai 2015 15:36

Den enkelte bruker kan selv styre tilgang til mapper og filer de har eierskap til, typisk på eget hjemmeområde.