Filrettigheter på windows

Om Windows brukere ønsker å sjekke hvilke rettigheter du har på ditt hjemmeområde på UiO (eller forsåvidt annet nettverksmontert område) så kan dette gjøres rimelig enkelt med et program som heter WinSCP.

Dersom du ikke har WinSCP fra før av kan dette programmet kan lastes ned via Software Center. Software Center er WinSCP (som ligger i Applications/Utilities på en UiO installert) for nedlasting og installasjon om det ikke allerede er installert.

1. Først må du installere WinSCP om du ikke allerede har det installert.

2. For å finne nye programmer i Software Center, må du klikke på Find additional applications som er markert på bildet under.

3. Koble til hjemmeområdet ditt, følg gjerne bruksanvisningen til USIT, http://www.uio.no/tjenester/it/nett/utenfra/hjemmeomrade/windows/ (det er egentlig så enkelt som å koble opp mot linux.ifi.uio.no med sftp protokollen og angi sitt UiO brukernavn).

4. Etter du har logget inn kan du se på høyre siden, kan du se rettighetene til en fil som f.eks du vil endre. Kan du høyre klikke på en fil, velge properties.

5. Da kommer opp dette vinduet som viser hvilke rettigheter det er på denne filen.

Av Thomas Meyer, Adrian Bakkeby
Publisert 26. mai 2015 15:41 - Sist endret 17. nov. 2016 12:05