Programvare for Windows

• 7-Zip er et gratis komprimeringsprogram for å både generere og dekode ZIP-filer, altså filer som er pakket sammen og komprimert slik at de tar mindre plass.
  • Adobe Reader er et program fra Adobe som kan vise og skrive ut PDF-filer.
  • Anaconda er et program fra Continuum for vitenskapelig programmering i Python.
  • Atom er en moderne og kostandsfri teksteditor med et grafisk grensesnitt og store muligheter. Emacs er et alternativ.
  • Cygwin er en UNIX-liknende omgivelse for Windows med diverse verktøy som C- og C++-kompilator med mere.
  • Emacs er et meget generelt og sterkt redigeringsprogram, en såkalt «editor» som kan brukes til bl.a. vanlig tekst og programmer i Java og andre språk, samt mye, mye mer. Atom er et alternativ.
  • FileZilla er et enkelt FTP/STP program som du kan bruke til bl.a. få tilgang til dine filer fra hjemområdet i et grafisk grensesnitt.
  • Java-kompilator for å kjøre egne Java-programmer.
  • LaTeX er et avansert program for å skrive artikler og andre dokumenter; mye brukt ved Ifi.
  • Programmeringsspråket Maude er spesielt sterkt på logisk spesifikasjon.
  • Perl
  • Python
  • SSH-klient. PuTTY og WinSCP er programmer som kan og bør benyttes for sikker kommunikasjon og kopiering av filer over internett. De erstatter UNIX' rsh/rlogin, rcp og ftp.
  • Stavesjekking. Her finnes programmet Aspell for å sjekke om ord er riktig skrevet.
  • TextPad er en enkel editor velegnet til å skrive Java-programmer.
Publisert 23. aug. 2011 12:19 - Sist endret 5. apr. 2017 08:24