Kjemisk institutt i sosiale medier

Bruk taggen #kjemiunioslo når du deler. 

Youtube

Siste video:

Se alle våre videoer

Siste blogginnlegg

 • reaktorglow Partikler raskere enn lys

  Skrevet av Emil Herman Frøen

  KJM3900 prosjektoppgave våren 2017

  Når man ser på bilder av kjernereaktorer i operasjon, vil reaktoren gjerne være omgitt av et tydelig blått lys. Men strålingen fra kjernereaktorer burde ikke være synlig til menneskers øyne, samme hvor intens den er. Så hvor kommer dette lyset fra?

  Miljøvitenskapbloggen - Kjemisk institutt
 • Nukleærmedisin – kreftbehandling med radioaktivitet!

  Skrevet av Siri Olsen

  KJM3900 prosjektoppgave våren 2017

  I 2014 var det over 30 000 personer i Norge som fikk kreft (1). For å drepe kreftcellene må man hindre at de vokser. Kreftceller trenger, som alle andre celler, sukker og oksygen for å bli flere. Kreftcellene vokser ofte i et mye raskere tempo enn friske celler og «spiser» derfor mer enn de friske cellene i kroppen. Dette utnyttes i konvensjonell kreftbehandling, for eksempel cellegift og strålebehandling. Cellegiften tas opp i kreftcellene og hindrer dem i å vokse og å formere seg. Ulempen er at cellegiften og strålebehandling også påvirker de friske cellene.

  Miljøvitenskapbloggen - Kjemisk institutt
 • Radioaktiv stråling på Mars - Mer enn det vi tror?

  Skrevet av Jeroen Ingolf Ketele Nyrud

  KJM3900 prosjektoppgave våren 2017

  Radioaktivitet er tilstede rundt oss hele tiden, og har en nøkkelrolle når det gjelder utviklingen av vår verden slik vi kjenner den. Radioaktiviteten på jorden kommer ikke bare fra radioaktive stoffer som allerede finnes på jorden. Den kommer også fra verdensrommet, enten fra fjerne galakser som ligger langt unna vår egen eller fra den nærmeste kilden av energi, nemlig solen. Det skal sies at mengden radioaktivitet som finnes på jorden ikke er stor sammenlignet med mengden radioaktivitet som finnes på andre planeter. I dette tilfellet skal vi sammenligne jorden og Mars.

  Miljøvitenskapbloggen - Kjemisk institutt

Våre bloggere

Miljøvitenskapbloggen

DIATECH@UiO endringsmiljø

Forsker Simen Kvaal ved CTCC er en av bloggerne på kollokvium.no

Svein Stølen, Tidligere instituttleder, Kjemisk institutt