Karriereintervjuer

Les hva tidligere studenter driver med

Amalie hadde sommerjobb på det hypermoderne laboratoriet til Senter for materialvitenskap og nanoteknologi ved UiO. Der bidro hun til å lage bedre og mer effektive solceller, og fikk styrket drømmen om å bli forsker.

Live og Adrian studerer materialer, energi og nanoteknologi, og har sommerjobb hos industrikonsernet Yara i Porsgrunn. 

Sebastian Gutterød tar en mastergrad i kjemi og har sommerjobb hos Hydro i forskningsparken på Herøya.

Francesca klipper verden i bittesmå deler og studerer dem, atom for atom. Når hun setter bitene sammen igjen, trer helheten og sammenhengen fram. Slik er hverdagen hennes om i jobben som kjemiker på Sintef. 

Bilde av Ane Brenna

Ane Brenna vil gjøre en forskjell der den betyr noe. Derfor har hun valgt å jobbe som realfagslærer i videregående skole.

Bilde av Chloe Steen

Norge vurderer i dag om vi skal tilby screening av tarmkreft. For å avgjøre saken, forskes det nå på hva som skjer når man screener ellers friske mennesker. Det er dette som er jobben til Chloé Steen. Hun planlegger tarmkreftscreening i Kreftregisteret.

Anne Skogstad har tatt en master i materialvitenskap. Nå jobber hun med statistikk i brann- og redningsetaten.

Det kan spares 15 prosent på drivstoff ved å ha den riktige malingen på et skip. Spesialisert maling kan bidra til bedre miljø og økt sikkerhet, sier Ingrid Vee, kjemiker i Jotun A/S.

Det er mange diagnoser som ikke kan gis ved å bare undersøke pasienten. Blodprøver er et viktig hjelpemiddel for at leger skal kunne gi en diagnose.

- Jeg trives mye bedre i læreryrket enn jeg trodde. Det er aldri kjedelig, og ingen dager er like, forteller Kristine Kostøl, som har en master i materialkjemi.

- Mange av kundene våre er ingeniører. De jobber i kraftbransjen med fornybar energi, i helsefirmaer og i høyteknologifirmaer. Fagspråket deres er komplisert for vanlige folk. Min oppgave er derfor å oversette språket slik at folk flest forstår det, forteller Kristoffer Robin Haug.

En masterutdannelse i biologi gir deg muligheten til å spesialisere deg ut fra egne interesser. Linda Merete Smedbakken tok master i molekylærbiologi, og valgte å fordype seg i immunologi.
Erik Paulsen er en av de som har erfart at realfagskompetanse er etterspurt i markedet. Han fikk jobb som forskningsassistent før endt hovedfag, og forsker i dag blant annet på medikamenter mot visse krefttyper.
En master i molekylær biovitenskap førte Kjersti Hildebrand til traineestilling innen medisinsk forskning.

Solstrøm vokser med 40 % årlig i verden i dag, og jeg synes det er utrolig spennende å være med på dette industrieventyret i Norge, sier Ronny Glöckner. Han er med på å bygge Elkem Solars nye silisiumfabrikk i Kristiansand.