Publisert 4. des. 2015 14:36

Forskningsrådet har i dag offentliggjort resultatene av årets tildeling av Fri prosjektstøtte. Matematisk institutt har gjort det meget bra: To forskerprosjekter, ett prosjekt for et ungt forskertalent, ett mobilitetsstipend for en post doc og støtte til en internasjonal konferanse er årets uttelling.

Prosjektene vil bidra til nye rekrutteringsstillinger og mye faglig aktivitet i årene fremover.

Publisert 3. sep. 2015 15:46

I verste fall kan en del av fjellpartiet Åkneset rase ut og skape en enorm bølge som truer Geiranger. Det viser forskning ved Matematisk institutt. Fredag var det premiere på katastrofefilmen «Bølgen» som omhandler nettopp dette scenariet.

Publisert 26. aug. 2015 14:12

Splitter nye statistiske metoder skal kunne avdekke alt fra kreft og sjøsikkerhet til skattejuks og forsikringssvindel.

Publisert 21. aug. 2015 12:02

Professor Erlend Fornæss Wold mottok i går årets pris fra Professor Ingerid Dal og søster Ulrikke Greve Dals legat for fremragende arbeid innen teoretisk matematikk.

Publisert 27. mars 2015 08:34

Han hevder han er et beskjedent gudsord fra landet, som ikke tar sjanser. Men også Fred Espen Benth har vært på glattisen.