Sist endret 24. aug. 2016 16:11 av Elisabeth Havsberg Seland

Marie E. Rognes, som har en bistilling ved forskningsgruppen i mekanikk på Matematisk institutt, har blitt tildelt et ERC starting grant. Hennes hovedarbeidsplass er SIMULA, som er vertskap for det kommende ERC-prosjektet. Matematisk institutt gratulerer!

Sist endret 4. jan. 2016 14:42 av Elisabeth Havsberg Seland

En gruppe forskere fra Universitetet i Oslo ledet av Professor Karsten Trulsen, Universitetet i Alcalá og det Franske Meteorologiske Institutt (Météo-France) fastsetter for første gang sannsynligheten for at en monsterbølge faktisk har funnet sted. Les artikkelen i Titan.uio.no

Sist endret 9. des. 2016 15:33 av Elisabeth Havsberg Seland

Forskningsrådet har nå offentliggjort resultatene av årets tildeling av fri prosjektstøtte. Matematisk institutt får ett nytt prosjekt i kategorien Unge forskertalenter. Prosjektleder er Andreas Carlson fra seksjon for mekanikk. Matematisk institutt gratulerer!

Sist endret 27. jan. 2016 12:59 av Elisabeth Havsberg Seland

Forskningsrådet og Universitetene går inn i et spleiselag som de kaller fellesløftet. I år går fellesløftet til ordningen Toppforsk som er en målrettet satsning for å sikre god, langsiktig finansiering til forskningsmiljøer som kan bli internasjonalt ledende på sitt felt.

Med prosjektet Motivic Hopf equations sikres Paul Arne Østvær og forskningsgruppen i geometri og topologi  gode år fremover.