Paul Arne Østvær mottar forskningspris

Paul Arne Østvær er tildelt Friedrich Wilhelm Bessel Research Award fra Humbolt stiftelsen. Matematisk institutt gratulerer!

Forskere som er internasjonalt anerkjent i sitt forskningsfelt og som i fremtiden forventes å fortsette å produsere forskning i fronten av sitt felt kan nomineres til denne utmerkelsen. Prisen deles ut som anerkjennelse av forskerens fremragende forskningsbakgrunn og er åpen for alle fag.

Prisvinnerene inviteres til å tilbringe inntil et år i Tyskland som gjesteforsker på forskningsprosjekter som de selv velger og målet er å promotere internasjonalt forskningssamarbeid. Humboltstiftelsen deler årlig ut ca 20 slike priser, hver på 45 000 EUR.

Østvær ble nominert til prisen av Professor Marc Noel Levine ved Universitetet i Duisburg-Essen.

Siden 2013 har tre andre nordmenn mottatt priser fra Humboltstiftelsen.

Publisert 26. apr. 2017 14:41 - Sist endret 28. apr. 2017 08:45