Aktuelle studiesaker

• martin Shit - Jeg skal på utveksling! 27. mars 2018 15:08

Ok da, det er ikke akkurat en overraskelse at jeg skal reise. Det har jeg jo for så vidt visst en god stund, men plutselig gikk det opp for meg; snart forlater jeg Oslo med alt kjent og kjært og reiser mot noe helt ukjent. Selv om jeg har vært klar over det lenge, var det som om jeg oppdaget det på nytt. Sikkert litt sånn Newton hadde det med «eple opplevelsen». Han visste jo at epler faller nedover, men plutselig forsto han at det var pga. tyngdekraften. Det går tydeligvis an å vite noe uten egentlig å forstå det.

• UNIS2011 Studier på Svalbard høsten 2018 23. mars 2018 11:49

Universitetssenteret på Svalbard (UNIS) tilbyr spennende studiemuligheter som er relevante for mange av MN-fakultetets studenter.

Aktuelle forskningssaker

• Svalbard_felt_Woice1 Atle Jensen får Petromaks-millioner 1. feb. 2018 13:15

Prosjektet Dynamics Of Floating Ice (DOFI) har blitt tildelt 12,8 millioner fra PETROMAKS2-programmet hos Norges Forskningsråd.

Prosjektleder Atle Jensen og forskningsgruppen i mekanikk skal sammen med forskere fra Alaska, Paris, Svalbard og Meteorologisk institutt bruke de neste årene for å finne ut mer om bevelser i is og isfjell og utvikle metoder for å forbedre varsling for å øke sikkerheten ved aktiviteter i Arktis.

Matematisk institutt gratulerer!

• giulian Giulia di Nunno får Toppforsk-millioner 31. jan. 2018 11:53

Toppforsk-prosjektet heter Stochastics for time-space Risk Models (STORM). Prosjektleder professor Giulia di Nunno og forskningsgruppen i stokastisk analyse er med denne tildelingen sikret gode år fremover!

I år går Fellesløftet til ordningen Toppforsk som er en målrettet satsning for å sikre god, langsiktig finansiering av forskningsmiljøer som kan bli internasjonalt ledende på sitt felt. Fellesløftet er et spleiselag mellom universitetene og Norges forskningsråd.

Matematisk institutt gratulerer!