Aktuelle studiesaker

• null-komma-niks Mattetriks på null komma niks 5. feb. 2018 10:25

Journalist Yngve Vogt i Apollon utgir nå boken «Mattetriks på null komma niks – bli mester i hurtigregning». Den inneholder en rekke smarte tallknep for å øke regnetempoet ditt.

• datascience-630x180 Nytt masterprogram for handtering av stordata 26. jan. 2018 11:46

Hausten 2018 skjer det! Då går startskotet for eit framtidsretta og ettertrakta masterprogram innan Data Science.

Aktuelle forskningssaker

• Svalbard_felt_Woice1 Atle Jensen får Petromaks-millioner 1. feb. 2018 13:15

Prosjektet Dynamics Of Floating Ice (DOFI) har blitt tildelt 12,8 millioner fra PETROMAKS2-programmet hos Norges Forskningsråd.

Prosjektleder Atle Jensen og forskningsgruppen i mekanikk skal sammen med forskere fra Alaska, Paris, Svalbard og Meteorologisk institutt bruke de neste årene for å finne ut mer om bevelser i is og isfjell og utvikle metoder for å forbedre varsling for å øke sikkerheten ved aktiviteter i Arktis.

Matematisk institutt gratulerer!

• giulian Giulia di Nunno får Toppforsk-millioner 31. jan. 2018 11:53

Toppforsk-prosjektet heter Stochastics for time-space Risk Models (STORM). Prosjektleder professor Giulia di Nunno og forskningsgruppen i stokastisk analyse er med denne tildelingen sikret gode år fremover!

I år går Fellesløftet til ordningen Toppforsk som er en målrettet satsning for å sikre god, langsiktig finansiering av forskningsmiljøer som kan bli internasjonalt ledende på sitt felt. Fellesløftet er et spleiselag mellom universitetene og Norges forskningsråd.

Matematisk institutt gratulerer!