print logo

Aktuelle studiesaker

• kobeoslo_logo Japan-Norway Partnership Programme 3. feb. 2015 03:34

The Japan-Norway Partnership Programme is a research and education collaboration as well as exchange program between Kobe University and University of Oslo. The area of collaboration is numerical simulation of rocket-plasma interactions.

• oversiktsbilde-507 Fagdag om differensiallikninger for videregående skole 28. jan. 2015 15:53

Matematisk institutt får hvert år besøk av elever fra videregående skole som deltar på fagdag i matematikk. Elevene fordyper seg i matematikk fra 09.00 om morgenen til 15.00 om ettermiddagen.

Aktuelle forskningssaker

• img_6440-red2 Energisk matematiker uten risiko 27. mar. 2015 08:34

Han hevder han er et beskjedent gudsord fra landet, som ikke tar sjanser. Men også Fred Espen Benth har vært på glattisen.

• compressedsensing507 Medisinsk stråling kan reduseres til en sjettedel 26. jan. 2015 14:58

En av århundrets største matematiske oppdagelser kan redusere antall målepunkter til en sjettedel. Det betyr mindre strålefare og raskere medisinsk bildediagnostikk.

Aktuelle saker fra instituttet