Aktuelle studiesaker

• info-mote-2016_1 Skulle ønske dette tilbudet fantes da jeg var elev 29. apr. 2016 14:19

Elever fra videregående skoler i Oslo, Akershus og Buskerud går med faste skritt mot Vilhelm Bjerknes hus. Et sikkert vårtegn. De vil tjuvstarte på universitetet, nå skal de på informasjonsmøte om MAT1100U – Kalkulus. For å ta MAT1100U må du gå på videregående skole og være ferdig med R1 og R2 og ha fått karakteren 5 eller 6 i begge fag.

• colourbox6304691 Søk om å bli gruppelærer HØST 2016 20. apr. 2016 11:40

Gruppetimer er en viktig del av undervisningstilbudet ved Matematisk institutt, og nå trenger vi gruppelærere til høstsemesteret.

Aktuelle forskningssaker

• paularne Paul Arne Østvær får Toppforsk-millioner 27. jan. 2016 11:58

Forskningsrådet og Universitetene går inn i et spleiselag som de kaller fellesløftet. I år går fellesløftet til ordningen Toppforsk som er en målrettet satsning for å sikre god, langsiktig finansiering til forskningsmiljøer som kan bli internasjonalt ledende på sitt felt.

Med prosjektet Motivic Hopf equations sikres Paul Arne Østvær og forskningsgruppen i geometri og topologi gode år fremover.

• professor_karsten_trulsen Monsterbølgeforskning 4. jan. 2016 14:42

En gruppe forskere fra Universitetet i Oslo ledet av Professor Karsten Trulsen, Universitetet i Alcalá og det Franske Meteorologiske Institutt (Météo-France) fastsetter for første gang sannsynligheten for at en monsterbølge faktisk har funnet sted. Les artikkelen i Titan.uio.no