print logo

Aktuelle studiesaker

• klassebilde-bilde-507 – Dette kurset må dere bare ta 27. apr. 2015 11:08

Nok en gang kunne rektor Ole Petter Ottersen ønske dyktige matematikkelever velkommen til Universitetet i Oslo, til informasjonsmøte om MAT1100U. Det har blitt en hyggelig tradisjon at elever som ønsker å tjuvstarte på universitetet møter i Vilhelm Bjerknes' hus mot slutten av vårsemesteret. Forutsetningen for å kunne ta matematikkurset MAT1100U – Kalkulus mens du går på videregående skole, er at du allerede har tatt eksamen i R1 og R2 med karakteren 5 eller 6.

• Gruppelærerstillinger høsten 2015 20. apr. 2015 15:12

Gruppetimer er en viktig del av undervisningstilbudet ved Matematisk institutt, og nå trenger vi gruppelærere til høstsemesteret.

Aktuelle forskningssaker

• apollon_josang Matematisk logikk kan bedre etterretningen verden over 4. mai. 2015 15:14

Forskningsmagasinet Apollon: Professor Audun Jøsang har beskrevet en flunkende ny logikk som kan bedre etterretningen verden over. US Army støtter forskningen hans med to millioner kroner.

• img_6440-red2 Energisk matematiker uten risiko 27. mar. 2015 08:34

Han hevder han er et beskjedent gudsord fra landet, som ikke tar sjanser. Men også Fred Espen Benth har vært på glattisen.

Aktuelle saker fra instituttet