Aktuelle saker fra instituttet 2014

Publisert 22. des. 2014 14:15

Matematisk institutt ønsker alle tidligere og nåværende studenter og ansatte en riktig god jul og et godt nytt år!

Vi minner samtidig på spesialsending på radio som noen av dere kanskje var med på å lage før jul. Programmet heter Ekko på NRK P2 og sendes 2. januar. Tema: Turing spesial. Kristian Ranestad, Dag Normann, Inger Christin Borge og Roger Antonsen medvirker.

Publisert 16. des. 2014 15:36
Publisert 6. aug. 2014 15:20
Publisert 13. juni 2014 13:16

Tradisjonen tro ble instituttet sommerfest avholdt denne uken. På festen ble det delt ut penner til årets uteksaminerte masterstudenter.

Publisert 13. mars 2014 15:25

Blindern viste seg frem i flott vårsol da Universitetet i Oslo arrangerte "Åpen dag" for elever på videregående skole 13. mars. I Vilhelm Bjerknes' hus sydet det av liv fra klokken 09.00 om morgenen, og her var også stand for MIT- og MAEC-studiene. I vrimlehallen møtte elevene matematikkstudentene Pia, Marthe, Henrik og Ståle som smilende gav dem små grubleoppgaver og informerte om studiene.

Publisert 4. mars 2014 18:29

Det norske vitenskapsakademi offentliggjør 26. mars hvem som tildeles Abelprisen for 2014. Siden prisen bare deles ut en gang i året vil det kunne ta en god stund før man opplever at Abelprisvinnerne speiler verdige kandidater fra alle de ulike fagmiljøene i matematiske fag. Vi har derfor  invitert en person fra hver av forskningsgruppene til å "nominere" en person de synes er verdig en Abelpris.

NB: Det er altså IKKE meningen at man skal forsøke å gjette hvem som tildeles Abelprisen for 2014. Poenget er å få frem verdige kandidater fra ulike miljø. Forslagene er personlige og trenger ikke å representere forskningsgruppens syn som sådan.

I tiden frem mot offentliggjøringen vil vi presentere forslagene vi har mottatt.

Publisert 20. feb. 2014 10:15

Også denne vinteren får Matematisk institutt besøk av elever fra videregående skole som ønsker å delta på fagdag i matematikk. På fagdagen møter elevene opp på Blindern kl. 09.00 og har matematikk hele dagen frem til 15.00. Dette tilbudet har eksistert i tre år og gjelder elever som har fordypning R1 eller R2 i matematikk på videregående skole. Hittil i år har elever fra Ullern, Elvebakken, Lillestrøm og Bjerke deltatt.

Publisert 13. feb. 2014 12:57

Matematisk institutt og DNV GL signerte 10 februar en rammeavtale som skal legge til rette for videre og økt samarbeid i tiden som kommer.

Publisert 20. jan. 2014 13:18

Nettstedet matematikk.org er et nasjonalt nettsted i matematikk for grunnskole og videregående skole med 6 millioner sidevisninger per måned. Her finner man stoff tilrettelagt for elever, lærere og foreldre.