Sist endret 28. apr. 2017 14:47 av Elisabeth Havsberg Seland

Tirsdag 25. april kunne rektor Ole Petter Ottersen ønske omlag 50 dyktige matematikkelever velkommen til Universitetet i Oslo. Det er en hyggelig tradisjon at elever som ønsker å tjuvstarte på universitetsstudier møter i Vilhelm Bjerknes' hus mot slutten av vårsemesteret. Matematikkurset MAT1100U – Kalkulus er et emne elever kan ta mens de går på videregående skole dersom de allerede er ferdig med R1 og R2 og har fått karakteren 5 eller 6.

Sist endret 26. jan. 2017 14:37 av Elisabeth Havsberg Seland

Etter knallhard jobbing i seks timer gir elevene fra Nydalen videregående skole uttrykk for at de trives med faglige utfordringer og et knalltøft opplegg. Tradisjonen tro kommer R2-elever (3. klasse) på besøk til Matematisk institutt for å delta på fagdag om differensiallikninger.

Sist endret 6. jan. 2017 13:15 av Helena Båserud Mathisen

Vi søker studenter for 20% - stilling, i snitt 8 timer per uke i semesteret. I sommerferien forventer vi at du jobber 3-4 uker og ved behov i juleferien. Ønsker primært studenter som kan bidra i minst ett år.

Sist endret 5. apr. 2017 17:16 av Helena Båserud Mathisen

Gruppetimer er en viktig del av undervisningstilbudet ved Matematisk institutt, og nå trenger vi gruppelærere til høstsemesteret.

Sist endret 3. feb. 2017 11:02 av Helena Båserud Mathisen

Matematisk institutt er på jakt etter to studenter som kan være fadderansvarlige for våre nye bachelorprogrammer: Matematikk med informatikk (MAMI) og Matematikk med økonomi (MAEC) høsten 2017.

Hver fadderansvarlig vil motta gavekort på 2500 kr og attest på gjennomført arbeid. Noe frivillig arbeid er forventet.

Sist endret 2. okt. 2017 14:44 av Elisabeth Giil

Hvordan forberede og motivere studenter til høstens midtveiseksamen? Med pizza og quiz så klart! Fredag 29. september fikk studentene i introduksjonskurset i statistikk (STK1000) testet sine kunnskaper med foreleser Kathrine F. Frøslie som QuizMaster!

Sist endret 6. nov. 2017 08:54 av Elisabeth Havsberg Seland

Hva gjør du når du skal undervise et emne og læreboken ikke dukker opp til semesterstart? Dette skjedde i MAT2400 våren 2011 da Tom Lindstrøm skulle undervise emnet. Siden Tom regnet med at boken skulle være der om en uke eller to, begynte han bare å skrive notater som han delte ut til studentene....