Alumnitreff for Matematisk institutt

Vi inviterer tidligere studenter til litt fagprat og et sosialt treff der du kan møte dine gamle medstudenter og se hvor mye (eller lite?) campus har forandret seg siden du var student.

Til alumnitreffet invitere vi alle som har en grad fra Matematisk institutt. Vi inviterer også de masterstudentene som nærmer seg ferdig med graden sin.

18.00 - Velkommen

18.15 - 19.15 foredrag

19.15 - Vi beveger oss ned i RF-kjelleren. Instituttet spandere litt pizza og et glass med noe godt å drikke (med mulighet for å kjøpe mer drikke for dem som ønsker).

22.00 - Kjelleren stenger, takk for i dag!

Påmeldingsskjema finner du her.

Påmeldingsfristen er utsatt til 21. august 2017

Matematisk institutt: nå og framover

Geir Dahl er ny instituttleder ved Matematisk institutt (MI) fra januar i år. I foredraget vil han kort presentere seg selv, instituttet og sentral aktivitet ved MI. Det blir litt om organisering og forskning og noe mer om instituttets studietilbud. Han kommer også inn på noen utfordringer innen utdanning.

Geir Dahl studerte matematikk og statistikk ved  MI og skrev en Cand. Scient.-oppgave (Master)​ i grenseland funksjonalanalyse/sannsynlighetsteori. Han var forsker ved Institutt for Energiteknikk og deretter Televerkets Forskningsinstitutt (TF), der han var han involvert i ulike anvendt matematikkprosjekter. Geir tok Dr. Philos- grad i matematisk optimering, innen feltet polyedrisk kombinatorikk, under TF perioden, men i god kontakt med Ragnar Winther og numerisk analyse miljøet ved UiO. Forskningsfeltet har lenge vært, og er, kombinatorisk matriseteori. Dette er et teoretisk felt, men tidligere har han også gjort noen anvendte arbeider innen optimering.

Fart og hydrodynamikk

Kevin Markeng arbeider i dag med hydrodynamikk i designprosessen til Hydrolift-båter som utvikles hos Eker Design. Dette innebærer håndberegninger, CFD-beregninger, FEA og fullskala-testing. I foredraget vil han blant annet se på noen av de grunnleggende prinsippene for planende båter. Han vil også belyse problemstillinger ti​l ettertanke som kan være aktuelle for nye studenter.

Kevin Markeng studerte anvendt matematikk og mekanikk og tok sin mastergrad i 2015. Med interesse for havet og flytende konstruksjoner valgte han en fordypning mot marin hydrodynamikk. Han har alltid hatt interesse for matematikk og de teoretiske aspektene ved mekanikk – med motivasjon å kunne forstå fysiske fenomener i praksis. Begrepet anvendt var derfor vært viktig, både underveis i studiet og i arbeidslivet. Etter studiet begynte han hos Eker Design der han hovedsakelig arbeider med Hydrolift sine hurtiggående båter.

Emneord: Alumni, matematikk, statistikk, mekanikk
Publisert 2. aug. 2017 10:59 - Sist endret 17. aug. 2017 15:28