Aktuelle saker

• shinya_yamanaka_andy_potts_660 Nobelarrangement ved UiO: En ny medisinsk æra med stamceller 22. juni 2017 11:13

Nobelprisvinner i fysiologi eller medisin i 2012, Shinya Yamanaka, kommer til Oslo 6. september. Han holder foredrag om en ny medisinsk æra med induserte pluripotente stamceller – iPS-celler – og deltar i paneldebatt om etiske aspekter ved stamcelleterapi. Arrangementene er åpne for alle.

• molecular-303x222-colourbox UiO:Livsvitenskap vil være med å videreutvikle Helseinnovatørskolen 22. juni 2017 09:57

Styret i UiO:Livsvitenskap har besluttet å støtte den nyetablerte Helseinnovatørskolen ved UiO, NTNU og Karolinska Institutet. Med dette ønsker UiO:Livsvitenskap å bidra til at tiltaket får fotfeste og blir en sterk aktør i UiOs økosystem for innovasjon.

• spark_global_660 Stanfords innovasjonsprogram SPARK får avlegger ved UiO 22. juni 2017 09:21

UiO:Livsvitenskap planlegger oppstart av innovasjonsprogrammet SPARK som er utviklet ved Stanford University. Målet er å få mer innovasjon ut av grunnforskningen. De to andre europeiske SPARK-programmene besøker Oslo i sommer for å dele sine erfaringer, og en av UiOs stipendiater tester ut programmets sommerskole i Japan.

• kristine-wikene-150 Disputas: Kristine Opsvik Wikene 26. juni 2017 12:15

Master i farmasi Kristine Opsvik Wikene ved Farmasøytisk instiutt vil forsvare sin avhandling for graden ph.d: Investigation of supersaturated and solubilising preparations of poorly water-soluble photosensitisers intended for antimicrobial photodynamic therapy: Natural deep eutectic solvents and solid dispersions.

• Lia Vas (Philadelphia, USA): Algebraization of Operator Theory 27. juni 2017 11:00

Prof. Lia Vas (University of the Sciences, Philadelphia, USA) will give a talk with title:

Algebraization of Operator Theory

• therese-klemetsrud-150 Disputas: Therese Klemetsrud 27. juni 2017 12:15

Cand. pharm Therese Klemetsrud ved Farmasøytisk instiutt vil forsvare sin avhandling for graden ph.d: Polymer coated liposomes for use in the oral cavity.

I media