print logo

Klar for studier og fadderuke

Regnværet til tross, stemningen var høy og applausen satt løst da våre ferske informatikk-studenter møtte hverandre for første gang i formiddag.

Edgar Andorsen, Peer-Christian Gross og Bjørnar Fossum er alle klare for fadderuke og studier i Informatikk: programmering og nettverk.

Foto: Gunhild M. Haugnes

I dag var første skoledag for våre nye realfagsstudenter. Vi loddet stemningen hos de som har siktet seg inn på informatikk-studiene.

Ved 0900-tiden i dag tidlig strømmet de inn i Sophus Lie bygningen i store mengder. Her måtte de først registrere seg og få utdelt en pin med navet på studiet sitt - et av de fire ulike informatikk-porgrammene.

En av dem var Sigurd Reistad Klæva. Han gleder seg til å begynne på Informatikk: design, bruk og interaksjon.

Vil ha mer teknisk innsikt

- Jeg har jobbet mye med design. Nå ser jeg fram til å få mer teknisk innsikt. Dette studiet er midt i blinken for meg, sier han.

Katja Andersson, som jobber med studieadministrasjon ved Institutt for informatikk, var blant dem som registrerte inn i de nye studentene. Hun kan rapportere om høy stemning og har inntrykk av at de ser fram til å ta fatt på studiene.

Etterpå ble de forventningsfulle studentene geleidet inn i auditoriet for en felles sesjon.  I alt rundt 450 ungdommer har fått plass på de fire Informatikk-programmene.

På første rad

Edgar Andorsen, Peer-Christian Gross og Bjørnar Fossum hadde plassert seg på første rad. Den lattermilde trioen har strategien klar for de første dagene av studenttilværelsen.

-Vi må først overleve fadderuka, så får vi se.

Det er ferske studenter i Informatikk: programmering og nettverk.

Sigurd Reistad Klæva gleder seg til studiene. Her har han akkurat registrert seg hos Katja Andersson.

De nye studentene ble hilst velkommen av blant andre instituttbestyrer Knut Liestøl og utdanningsleder Dag Langmyhr, som også fortalte dem litt om UiO og hva som venter dem av faglige utfordringer og moro ved Institutt for informatikk

Emilie Hallgren høstet applaus da hun fortalte om fadderordningen. Ilan Dehli Villanger avsluttet det hele med å fortelle om blant annet å fortelle om det unike ForVei-prosjektet, som hjelper realfagsstudentene å finne seg til rettet både faglig og sosialt. Dette inkluderer også et faglig og sosialt seminar for de ulike studieprogrammene med overnatting på Sundvollen.

Etter at alle studentene hadde klappet for hverandre ble de lost ut og over til Ole-Johan Dahls hus for å få mer detaljert informasjon om sitt eget studieprogram og for å bli kjent med medstudentene, faglærerne og faddergruppen. Et nytt liv har begynt!

Høy stemning blant informatikkstudentene.

Av Gunhild M. Haugnes
Publisert 11. aug. 2014 14:18 - Sist endret 11. aug. 2014 14:18