Science of Fiction

The Science of Fiction er et konsept i samarbeid med Universitetet i Oslo, som gjennom foredrag og samtale tar opp den vitenskapelige og filosofiske verdien i en utvalgt film før den vises.

Science of Fiction-logo

Tidlegare

David Cronenbergs film "The Fly"
Tid og stad: 9. nov. 2017 18:00 - 19:30, Cinemateket, Dronningens gate 16

I Science of Fiction er det denne gangen duket for David Cronenbergs The Fly, en film om hvor galt det kan gå. Science gone mad!

Scene fra filmen Memento der hovedpersonen holder frem et bilde.
Tid og stad: 14. sep. 2017 18:00 - 21:00, Cinemateket, Dronningens gate

Alle er hjertelig velkomne til filmvisning av Memento (2000)! Ylva Østby, som er klinisk nevropsykolog, holder foredrag om hukommelse sett i relasjon til filmens innhold.

Tid og stad: 8. juni 2017 19:00, Cinemateket, Dronningens gate

Velkommen til filmvisning av Contact (1997) med Jodie Foster i hovedrollen. Signe Riemer-Sørensen, astrofysiker fra ITA, holder foredrag om filmens faglige relevans.

Tid og stad: 2. mars 2017 18:00 - 20:15, Cinemateket

Velkommen til filmvisning av The Andromeda Strain. Professor i kjemisk livsvitenskap, Carl Henrik Gørbitz, skal snakke om hva som gjør den unik blant romvesenfilmer.

dinosaur
Tid og stad: 9. feb. 2017 18:00 - 20:45, Cinemateket, Dronningens gate 16, Oslo

Velkommen til filmvisning av Steven Spielberg's klassiker Jurassic Park fra 1993. Få også med deg foredrag om vitenskapen og artene fra filmen i tillegg til dinosaurenes rolle i filmhistorien.

robot i korridor
Tid og stad: 3. nov. 2016 18:00 - 20:35, Cinemateket, Dronningens gate 16, Oslo

Velkommen til filmvisning av kritikerroste Ex Machina og foredrag om engstelse for den kvinnelige roboten og hvordan denne filmen henger sammen med oldtidens mytologier og religion. Få med deg det første Science of Fiction-arrangementet.