Viten på lørdag

Viten på lørdag er populærvitenskapelige seminarer som er åpne for alle.

Seminarene er et samarbeid mellom Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, Det medisinske fakultet og Det samfunnsvitenskapelige fakultet.

Tidligere

Illustrasjonsfoto
Tid og sted: 22. okt. 2016 13:00 - 14:30, Litteraturhuset, Wergelandsveien 29

Ruser vi oss mer eller mindre enn før? Og er det egentlig så farlig? Forskerblikk på rus. Åpent arrangement på Litteraturhuset 22. oktober 2016.

Tid og sted: 28. mai 2016 11:00 - 12:30, Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, Oslo

Jordens kroppstemperatur har steget dramatisk de siste hundre år. Kloden har feber, og det er vi som har forårsaket den. Under Viten på lørdag får du høre hvordan forskere fra ulike fagfelt jobber for å bidra til å redde pasienten.

Tid og sted: 23. apr. 2016 13:00 - 14:30, Foajeen, Vilhelm Bjerknes' hus, Blindern

Før eller siden blir du gammel. Hva kan du selv gjøre for å få det så bra som mulig?

LETER ETTER MØRK MATERIE: Are Raklev, universitetets fremste teoretiker i astropartikkelfysikk, har lansert en matematisk modell som forklarer hva mørk materie kan bestå av. Foto: Yngve Vogt
Tid og sted: 12. des. 2015 13:00 - 14:30, Gamle Festsal, Urbygningen på Universitetsplassen

Bare fem prosent av universets ingredienser er kjent for oss. Det meste av universet består av ukjente former for materie og energi.

Å finne ut hva den mørke materien består av er det neste store mysteriet i fysikk, og kanskje står vi nå på terskelen til viktige gjennombrudd i jakten.

Illustrasjonsbilde: Colourbox
Tid og sted: 6. juni 2015 13:00 - 14:30, Gamle Festsal, Urbygningen på Universitetsplassen

Bak kulissene på norske sykehus jobber norske realister og teknologer i rikt monn. De er usynlige helter som bidrar i arbeidet med å gjøre pasienter friske, og de jobber med å utvikle ny teknologi, medisin og behandling som kan bidra til at vi holder oss friske og sterke lenger.