Viten på lørdag: Klima - hva skjer?

Jordens kroppstemperatur har steget dramatisk de siste hundre år. Kloden har feber, og det er vi som har forårsaket den. Under Viten på lørdag får du høre hvordan forskere fra ulike fagfelt jobber for å bidra til å redde pasienten.

Viten på lørdag er en rekke populærvitenskapelige seminarer. Seminarene er et samarbeid mellom tre fakulteter: Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, Det medisinske fakultet og Det samfunnsvitenskapelige fakultet.

Solid kunnskap helt gratis

Seminaret er åpent for alle, og fullstendig gratis. En god deal, kaller vi det.

Dette er rett og slett en ypperlig måte å få med seg litt ny kunnskap på. Du trenger ikke være fagperson for å høste frukter av dette seminaret. Det er satt sammen for deg som synes klima og miljø er spennende - enkelt og greit.

Program

Introduksjon ved dekan Morten Dæhlen ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, Universitetet i Oslo (UiO).

Foredrag:

1. Hva har skjedd?

Alarmerende oppvarming. Se presentasjon (pdf).

• Foredragsholder: Professor Lena Tallaksen, Institutt for geofag, UiO

2. Hvor står vi?

Klimaendringer og miljøgifter i Arktis og Antarktis.

• Foredragsholder: Professor Katrine Borgå, Institutt for biovitenskap, UiO

3. Hva gjør vi nå?

Hydrogensamfunnet. Løsningen - eller i hvert fall en del av den. Se presentasjon (pdf).

• Foredragsholder: Professor Truls Norby, Kjemisk institutt og Senter for materialvitenskap og nanoteknologi, UiO

Arrangementet vil bli streamet og filmet. Du kan følge streamen på Universitetsbibliotekets YouTube-kanal.

#vitenpålørdag
www.uio.no/viten-pa-lordag