Forskningsrådet støtter studentprosjekt

Studenter fra SFE og Ifi har fått støtte fra Norges forskningsråd til å utvikle en musikkapplikasjon for funksjonshemmede.

Kjartan Vesvik, Tommy Madsen og Jan Ole Skotterud demonsterer hvordan app'en virker. (Foto: print screen fra Youtube)

Music Impro App (MIA) er en applikasjon til smarttelefoner som gir personer uten eller med begrenset språk, mulighet til å spille musikk basert på bevegelse, sammen og hver for seg. 

Det var de fem Ifi-studentene Tommy Madsen, Geir Sethre, Kjartan Vestvik, Jan Ole Skotterud og Joakim Bording som kom på ideen og startet utviklingen av app'en. 

Under Idedugnaden 2011 møtte de Pål Bjering Torgersen, Christian Müller og Stian Hauge som tar Master i innovasjon og entreprenørskap ved Senter for entreprenørskap.

De åtte studentene bestemte seg for å samarbeide om å utvikle prosjektet videre, og entreprenørskapsstudentene bidrar blant annet med å skrive søknader og drive fundraising. 

Det må de ha gjort godt, for nå har Music Impro App fått innvilget forprosjektmider fra Forskningsrådet til å videreutvikle prosjektet.

Musikkterapi er vist å ha positiv effekt på helsa. Problemet har vært å overføre denne behandlingsformen fra institusjon til hjem på en enkel måte.

MIA har som mål å utvikle en applikasjon som er enkel i bruk og kan brukes i hjemmet, og som ikke stiller krav til forhåndskunnskap om musikk. Den nye app'en skal gjøre det mulig å skape musikk gjennom deltakernes fysiske bevegelser med smarttelefonen, og det på en slik måte at man kan spille sammen som et orkester.

Mens instrumenter flest krever lang opplæringstid og mye øving, kan man med denne løsningen spille etter en kort opplæring. Deltakerne bruker telefonen til å tegne rytme og mønster i luften. Hvert instrument har sitt eget rytmemønster, og bevegelsene skaper variasjon både i lyd og rytme. 

Det er flere enn Forskningsrådet som liker idéen: Ved Inven2s Idépris 2011 tok MIA-prosjektet andreplassen, og nylig kom MIA også på fjerdeplass i Årets studentprosjekt innen energi eller IT ved Fremtidskonferansen 2012. 

Her kan du se en demonstrasjon av app'en på Youtube

Publisert 10. mai 2012 13:21