print logo

Forsiden

Verktøy og tjenester

Aktuelt fra UiO

Aktuelt fra MN

 • forfra Meld deg på Forsker Grand Prix!

  Lær deg å formidle - fortell folk om forskningen din - bli deltaker i Forsker Grand Prix.

 • inven2-zrmof%282%29 Naturgass-teknologi utviklet ved UiO kan gi milliardverdier

  Mengden gass som kan lagres i en gassflaske er trykkbegrenset. Gjennom inGAP-prosjektet ved UiO er det utviklet et materiale som gjør at man kan øke mengden gass i beholderen ved lavt trykk.Nå kommersialiseres teknologien gjennom selskapet MOF Apps.

 • dsc_0968%282%29 Alt mellom himmel og jord for byråden

  - Dette er gøy, mener Maximilian, Alejandra og Charlotte. Elevene i klasse 7B på Vindern skole studerer lengde- og breddegrader på en globus i form av en stor badeball sammen med Anniken Hauglie, byråd for kunnskap og utdanning i Oslo kommune.

 • erna%281%29 Liv og lære for Erna på UiO

  Satsing på livsvitenskap og lektorprogrammet for realfag var sentralt da statsminister Erna Solberg tirsdag gjestet UiO.

 • dsc_0936%282%29 Higgs-jegere for en dag

  Fredag fikk 200 elever fra 12 videregående skoler oppleve livet som fysikkforskere sammen med toppforskere fra CERN og Universitet i Oslo (UiO). Blant annet jaktet de på det berømte Higgs-bosonet og en ny kraftpartikkel.

 • dsc_0823%281%29 Legender og reale heltinner ble hyllet

  En kvartett kvinnelige realfagslegender var æresgjester da Realfagsbiblioteket fredag var fylt til randen under seminaret «Reale damer og superheltinner».

 • dsc_0781 IT-jenter og andre reale damer inntok UiO

  Denne uken har det vært jentefest på UiO. Onsdag og torsdag var det IT-camp for jenter og fredag pågår seminaret «Reale damer og superheltinner» i Realfagsbiblioket .

 • olivierbukk-liten The Andean Geotrail, fotoutstilling i Realfagbiblioteket

  I forbindelse med et prosjekt knyttet til undervisning og formidling av geofag til studenter i Frankrike og Oslo, dro forskerne Olivier Galland og Caroline Sassier, begge frå Institutt frå geofag ut på en storslått reise langs Andesfjellene i Sør Amerika. De besøkte hele 30 geologiske steder, utforsket disse og formidlet hva de observerte til studentene via sin blogg. Se bilder fra turen i utstillingen: The Andean Geotrail fra 27.2 til 30.4.2014, Realfagsbiblioteket, UiO

 • miloch300 —Som et eventyr!

  Vår nyeste plasmafysiker gleder seg til Rosetta-landingen på kometen 67P/Churyumov-Gerasimenko og synes Gravity-filmen beskriver følelsen av å være i vektløshet ganske bra.

 • fagdagr1-bjerke2014-lav Fagdag på Matematisk institutt for videregående skole

  Også denne vinteren får Matematisk institutt besøk av elever fra videregående skole som ønsker å delta på fagdag i matematikk. På fagdagen møter elevene opp på Blindern kl. 09.00 og har matematikk hele dagen frem til 15.00. Dette tilbudet har eksistert i tre år og gjelder elever som har fordypning R1 eller R2 i matematikk på videregående skole. Hittil i år har elever fra Ullern, Elvebakken, Lillestrøm og Bjerke deltatt.

Personer

Finn ansatte og studenter