print logo

Forsiden

Verktøy og tjenester

Aktuelt fra UiO

Aktuelt fra MN

 • Erfaringsseminar om digital eksamen

  MN-fakultetet er aktivt testfakultet i prosjektet "UiO digital eksamen" som er planlagt innført i løpet av 2017. I går ble det holdt erfaringsseminar om prosjektet.

 • Støtte til forskningsopphold ved utenlandske institusjoner - en vridning mot unge talenter

  MN-fakultetet gjør noen endringer i støtteordningene for forskningsopphold ved utenlandske institusjoner for å legge til rette for våre forskere.

 • olavthonstiftelsen Olav Thon-prisen 2016

  Også i år har du muligheten til å konkurrere om Olav Thon Stiftelsens nasjonale pris for fremragende undervisning og søke om støtte til forskningsprosjekter knyttet til studentaktiv forskning. Les her hvordan du søker.

 • Nye EU-millioner til CEES

  Prosjektet MARmaED med Joël Durant i spissen får støtte fra EU.

 • fgp-siv-2014%281%29 Meld deg på Forsker Grand Prix!

  Er du ph.d-stipendiat? Lær deg å formidle forskningen din - søk om å bli med Forsker Grand Prix. Tidligere deltagere anbefaler erfaringen på det varmeste.

 • kildesortering-realfagsbibliotek507px Kildesortering for dummies

  Hvor smart må man være for å kildesortere søppel? To realfagsstudenter tester den nye kildesorteringen i Realfagsbiblioteket, og får seg en overraskelse!

 • Nytt ERC-stipend til Geofag

  Vi gratulerer Bjørn Jamtveit ved Institutt for geofag som har blitt tildelt ERC AdG-stipend for prosjektet «DIME: Disequilibirum metamorphism of stressed lithosphere». Institutt for geofag har nå tre ERC AdG-prosjekter, og MN-fakultetet har totalt 17 ERC-prosjekter fordelt på de tre kategoriene.

 • klassebilde-bilde-507 – Dette kurset må dere bare ta

  Nok en gang kunne rektor Ole Petter Ottersen ønske dyktige matematikkelever velkommen til Universitetet i Oslo, til informasjonsmøte om MAT1100U. Det har blitt en hyggelig tradisjon at elever som ønsker å tjuvstarte på universitetet møter i Vilhelm Bjerknes' hus mot slutten av vårsemesteret. Forutsetningen for å kunne ta matematikkurset MAT1100U – Kalkulus mens du går på videregående skole, er at du allerede har tatt eksamen i R1 og R2 med karakteren 5 eller 6.

 • robotikk-studenter Årets søkertall: Mange vil studere realfag og teknologi ved UiO

  Årets søkertall er klare fra Samordna opptak. Aldri har så mange villet studere realfag og teknologi ved UiO. Det er 64 prosent flere førstevalgsøkere* til realfag og teknologi ved UiO i 2015 sammenlignet med 2010.

 • chess-research-school Styrking av norsk forskning og utdanning i klimaendringer

  Forskere fra UiO, i samarbeid med forskere fra Bergen, Tromsø og UNIS, har fått bevilget 19,5 millioner kroner fra Norsk Forskningsråd (NFR) for en ny forskerskole på “Changing climates in the coupled earth system” (CHESS).

Personer

Finn ansatte og studenter