E-academy

Gjennom Microsofts Imagine-program kan studenter og ansatte ved det Matematisk-naturvitenskapelige fakultet få lisenser på Microsoft-programvare. Programmet inkluderer operativsystemene Windows 8 og Windows 7, design- og utviklerverktøy som Visual Studio og Visio, produktivitetsprogrammer som OneNote, og mye mer.

Tilgang til E-academy

Studenter og ansatte ved MN kan få tilgang til E-academy (Imagine). Til dette bør du bruke den siste versjonen av Internet Explorer. Skulle du oppleve problemer, vennligst ta kontakt med en termvakt ved en av fakultetets PC-stuer (link).

For å spørre om tilgang, send en epost til e-academy (alfakrøll) ifi.uio.no, hvor du spør om tilgang til programmet. Dersom du er ansatt ved MN, vennligst si fra i forespørselen om dette. Videre er det viktig at du sender forespørselen fra din UiO-epostadresse! Hvis ikke, vil du ikke bli lagt til i E-academy, og det er ingen garanti for at du får svar.

Forespørsler om tilgang har en behandlingstid på ca. to uker, men noen ganger kan det ta opptil fire uker før du får svar.

Logge inn

Gå til den tilpassede E-academy-forsiden. Logg inn ved hjelp av brukernavn og passord som du mottar fra e-academy.com. Dersom du har glemt passordet ditt, kan du resette dette på denne siden.

Velge og laste ned programvare

Når du kommer til E-academy-butikken, blir du presentert for en liste over forskjellig programvare som du har tilgang til. Klikk på programvaren du ønsker å laste ned, og velg Add to Cart.

Herfra vil du bli henvist til en handlekurv, som nå vil inneholde en kopi av programvaren du valgte. Du kan enten fortsette å legge til programvare, eller velge check out (gå til kassen) og deretter laste ned det du la til.

I løpet av handelen kan det hende du må fylle inn kunde-info, samt lese og godta brukeravtaler. Til slutt vil du bli ledet til en side som lister opp ordredetaljene dine samt nedlastings-lenker til programvaren. Husk å merke deg produktnøkler for programmene du har lastet ned! Du vil også få en bekreftelse per epost fra E-academy etter handelen. Ved å logge inn på E-academy og klikke på your account kan du når som helst få tilgang til nedlastings-lenkene og produktnøklene.

Klikk på Start download fra siden med oppsummeringen av ordren, og følg instruksjonene for å laste ned og installere "Secure Download Manager". Last så ned og åpne .sdx-filen for å starte nedlastingen av programvaren. For å bruke "Secure Download Manager" må du være på en datamaskin som kjører Windows.

Hvordan finner jeg serienummeret mitt?

Først og fremst må du være pålogget E-academy. Klikk på Your account for å få en liste over din ordrehistorikk. Herfra klikker du på View details for produktet det gjelder. Dette sender deg til bestillingsbekreftelsen, hvor du også finner produktnøkkelen.

Publisert 12. juli 2013 16:03 - Sist endret 12. sep. 2016 10:48