Utskrift for studenter ved MN

MN har skrivere tilgjengelig for sine brukere, og alle PC-stuene til fakultetet har printere. Her får du oversikt over skriverne, og hjelp til problemer med utskrift, skriverkø og utskriftskvote ved UiO.

Oversikt over skrivere

PC-Stue Skrivernavn Type
Fysikk ormestad/quark Sort-hvitt
Abel imai Sort-hvitt
Abel kermit Richo MFP (print, scann og kopi)

Institutt for informatikk

Se oversikt over printere i Ole Johan Dahls hus på IFI-sidene.

Vilhelm Bjerknes' hus

For mer info om skrivere og skannere som tilhører Realfagsbiblioteket, se deres nettsider.

Problemer med utskrift

Kommer ikke utskriften, burde du først sjekke printerkøen og gjeldende utskriftskvote.

• Linux: Ved feil på utskrift når du skriver ut fra programmet du har åpnet filen i, kan du prøve å lagre dokumentet og deretter skrive ut i kommandolinjen. Se Hvordan skrive ut fra Linux også det er nyttig hjelp sider på nettleseren i linux maskinen du er på, til å åpne den hjelpe side åpen http://localhost:631/help/options.html på nettleseren.
  • Windows: Ved feil på utskrift, kan du prøve å lagre dokumentet og skrive ut fra en linux-maskin. Se linken om utskrift i Linux. For mer hjelp i Windows, gå til de sentrale nettsidene.

Enkelte filer er defekte og kan få printeren til å henge seg opp. Hvis du hører om et dokument flere har hatt problemer med, si i fra til student-IT. Si også ifra til foreleser/personen som har lagt ut filen slik at feilen kan rettes opp.

Sjekk utskriftskvote

utskrift.uio.no kan du selv logge inn og sjekke utskriftskvoten din. I tillegg til å se antall utskrifter, har man anledning til å sjekke egen utskriftshistorikk.

Mer utskriftskvote kan du kjøpe på studentweb, trykk på betalingog så på utskriftsbetaling

Det finnes en del forvirring rundt dette med utskriftskvote. Her er noen punkter som kan være til hjelp:

• Du blir trukket to sider fra kvoten for hvert ark (altså ikke per side, men per ark) du skriver ut.
  • Gratis-kvoten overføres ikke fra semester til semester.
  • Dersom man overskrider utskriftskvoten, vil dette trekkes fra på utskriftskvoten for neste semester.
  • Gjenstående utskrifter man har kjøpt, overføres til neste semester.
  • Utskrifter trekkes alltid fra gratis-kvoten dersom man har både gratis-kvote og kjøpt kvote.

Skrive ut fra bærbar maskin

Det er mulig å koble seg opp til skriverkøen på Blindern via det trådløse nettet eller hjemmefra. Følg guiden i linkene under.

Skrive ut fra Mobil telefon

Du kan skrive ut fra mobiltelefonen din på https://mobilprint.uio.no

En annen mulighet er å bruke Remote Desktop eller SSH for å skrive ut.

Pull print

Hente utskrifter

1. Velg "Safecom Go" på android skjermen

2. Logg in: Du kan logg in med kortet ditt eller med uio brukernavn ditt

3. Etter på velg "Pull Print"

4. Velg dokmumentene du ønsker skrevet ut og velg print

Scann

Logg in: Hold opp kortet ditt på kortleser festet til skriveren inntil du hører pip

1. Plasser ark i arkmateren på toppen av kopimaskinen med toppen først

2. Velg "E-mail"

3. Velg "Send"

Publisert 12. juli 2013 09:42 - Sist endret 18. okt. 2016 13:46