Forside

Studier

Finn emner

Finn pensumlister, forelesningstider og notater fra alle fakultetets emner.

Alle emner

Personer

Finn ansatte og studenter

Søk på navn eller fag- og arbeidsområde.

Velkommen til studiestart!folkemengde

 • Oppstart på ditt studieprogram og fadderordning
 • Sjekkliste: dette må du gjøre i august
 • Se alt om studiestart

Forskning

Finn våre forskere, forskergrupper og forskningsprosjekter. Tenker du på å ta en doktorgrad? Les mer om vårt ph.d-program

Utdanning – kultur for læring

Vi jobber for å være blant Europas ledende miljøer innen utdanning. Vi er internasjonalt ledende på integrering av programmering og digital kompetanse i alle utdanninger, og utvider nå utdanningssamarbeidet med utvalgte, europeiske forskningsintensive universiteter.

Arrangementer


20 aug.
13:15, Kristen Nygaards sal (5370), Ole-Johan Dahls hus, Gaustadalléen 23B
21 aug.
13:15, "Abels utsikt", 12. etasje, Niels Henrik Abels hus
23 aug.
14:15, Kristen Nygaards sal (5370), Ole-Johan Dahls hus, Gaustadalléen 23B
 

Titan.uio.no

 • flaks, blink Flaks kan trenes opp 16. aug. 2019 08:35

  Oppmerksomhet og nysgjerrighet er avgjørende egenskaper for å ha flaks. Dette kan man trene opp, og det gjør kanskje at tilfeldigheter ikke bare er tilfeldigheter.

 • Helseforskere Helse-Norge kan spare mye penger – her er 14 ideer! 14. aug. 2019 15:37

  Denne gjengen undersøker hvordan helsetjenestene fungerer i dag og hvordan de kan bli bedre. Håpet deres er å få politikere og helsebyråkrater til å tenke nytt.

 • Livsvitenskap er UiOs største satsing gjennom tidene – Livsvitenskap handler om helse, miljø og bærekraft 12. aug. 2019 13:40

  Livsvitenskapsbygget som skal stå ferdig sent i 2024, blir Norges største forskningsbygg gjennom tidene. Samtidig blir UiO:Livsvitenskap universitetets største faglige satsing noensinne. – Men vi går ikke og venter på at bygget skal stå ferdig om fem år. Denne satsingen er allerede godt i gang, sier direktør Carl Henrik Gørbitz.

 • Line Pedersen på Fysikermøtet 2019. Fersk fysiker kastet rett på forskerscenen 9. aug. 2019 07:00

  Allerede den tredje dagen på doktorgradsstudiet blir Line Pedersen kastet til ulvene. Fra scenen må hun presentere forskningen sin for garvede fagfeller på Fysikermøtet 2019.

Innovasjon

Det foregår mye innovasjon på UiO, ikke minst på Det matematisk-naturvitenskapelig fakultet.

NORA-nettverket

Universitetet i Oslo er partner i NORA-konsortiumet - en storstilt satsing som skal styrke norsk forskning og utdanning innen kunstig intelligens, maskinlæring og robotikk. 

Aktuelle saker

 • 0-(2)_anders-johansson.png Anders skal løse klimautfordringer med datakraft 16. aug. 2019 08:00

  Med en brennfersk master i lomma drar UiO-studenten Anders til Harvard for å ta doktorgrad gjennom Aker Scholarship. Der skal han bruke datasimuleringer til å utvikle ny batteriteknologi.

 • REAL kake Åsmund Victoria Cathrine foto Hilde Omberg Lansering av ressurs for undervisningsplanlegging 15. aug. 2019 15:05

  Nye nettsider om undervisingplanlegging med aktiv læring ble lansert med foredrag, filmvisning og kake!

 • vegard-tavla Hjerneforsker på langrennsski  14. aug. 2019 14:40

  For Vegard Vinje er det to ting som gjelder: hjerneforskning og langrennsski. Med en mastergrad i mekanikk er dette ingen sak å kombinere i hverdagen, til tross for at han gjerne går to timer på ski hver dag.

 • brit-lisa.velkommen-1000px2 Velkommen til Geofag - Studiestart ved Institutt for geofag høsten 2019 12. aug. 2019 16:45

  August måned betyr studiestart for alle nye bachelor- og masterstudenter ved Institutt for geofag. Felles for de nye programstudentene at de må møte på obligatoriske velkomstmøter på sine respektive studieprogram. Først ute var de nye bachelorstudentene mandag 12. august.