Male person with black hair and glasses
Publisert 22. sep. 2020 13:55

Daniel Jakobsson er tilbake på RoCS og SolarAlma-prosjektet etter å ha gjort ferdig Masteroppgaven sin samme sted i sommer. Arbeidsoppholdet støttes av Rosseland Visitor Program.

Grafe med solvind analyse
Publisert 2. sep. 2020 13:37

I sommer tok romsonden Solar Orbiter de nærmeste bildene som er tatt av sola noen gang. Bildene skal hjelpe forskerne å forstå sola bedre. Professor Mats Carlsson ved RoCS – Rosseland senter for solfysikk, UiO, leder den norske forskningsgruppens arbeide med Solar Orbiter.

Blid student foran visualiseringer av sola
Publisert 28. aug. 2020 07:17

– Hei, har dere et ledig prosjekt for studenter i sommer? Det var slik fysikkstudenten Barathy sikret seg årets sommerjobb hos Institutt for astrofysikk ved Universitetet i Oslo.

Stafettlaget "UiO Astrorunners" 2019.
Publisert 22. mai 2019 10:07

I årets Holmenkollstafett konkurrerte Institutt for teoretisk astrofysikk og Rosseland Center for Solar Physics med hvert sitt lag. Alle var fornøyde, uansett resultat!

Professor Mats Carlsson
Publisert 15. aug. 2017 09:41

Solforskningsgruppen ved Institutt for teoretisk astrofysikk blir nytt senter for fremragende forskning.